UFC zbog slabog posjeta gledatelja na eventu FN Condit vs. Alves krivi ekonomsku krizu

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.05.2015 22:19h Autor:

Poster

UFC nije uspio ponoviti prošlogodišnji broj posjetitelja koji su u Goianiji gledali Fight Night: Condit vs. Alves. Na event je došlo samo 3 500 ljudi, a prošle godine u istom gradu UFC je došlo gledati 10 565 posjetitelja. Taj event su predvodili Vitor Belfort i Dan Henderson. UFC za ovako slab odaziv gledatelja krivi – ekonomsku krizu.

Sudeći prema riječima glavnog UFC-ovog menadžera za Brazil, Giovania Deckera, problem nije u slabom popisu borbi, već u ekonomskoj situaciji u kojoj se Brazil nalazi.

"Znamo da Brazil prolazi kroz svjetsku krizu.", izjavio je Decker na press konferenciji nakon eventa. "To se odražava na sva područja ekonomije, pa tako i na evente. S druge strane po pitanju PPV-a na Combateu, tu postižemo povijesne rezultate. I da nismo danas postigli dobre brojke, MMA bi nastavio postizati povijesne brojke na drugoj strani. Dobro smo, hvala."

UFC se trebao 27. lipnja vratiti u Brazil s eventom TUF: Brazil 4 Finale, ali je cijeli event premješten iz Sao Pauola u Miami. Prvotno su priredbu trebali predvoditi Rick Story i Erick Silva, ali to će učiniti Lyoto Machida i Yoel Romero.

"Imali smo problem s popisom borbi TUF: Brazil 4 Finale. Kao što sam izjavio kada sam prije dva mjeseca došao u UFC, želimo bolje popise borbi, ali nismo mogli dobiti borbu koju glavni meč zaslužuje. Prebacili smo event u Miami, koji ima veliku populaciju Brazilaca i Kubanaca, ali UFC-ova ekipa iz Brazila će odraditi cijeli event. Svi sponzori s TUF Brazil će imati ista prava kao da se event održava u Brazilu."

Sljedeći event u Brazilu će biti UFC 190, koji će se održati 1. kolovoza u Rio de Janeiru, a event predvode Ronda Rousey i Bethe Correia.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI