UFC Zagreb Live rezultati: Potpuna dominacija Juniora- Hrvatska volim vas (FOTO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.04.2016 22:25h Autor:

Junior naslovna

Počeo je UFC-ov spektakl u Zagrebu. Izravne vijesti iz zagrebačke Arene pratite uz Fight Site…

Junior dos Santos vs. Ben Rothwell

1. runda

Prošla je gotovo minuta dok Junior konačno nije bacio prvi udarac. Nakon novog odmjeravanja dos Santos baca dobar udaracu tijelo. Rothwell se kreće naprijed, povremeno ulaze u razmjenu, ali ništa previše značajno. Rothwell nastavlja pritisak, no Junior ga pogađa dobrom desnicom. Do kraja runde nema značajnih pomaka.

2. runda

Rothwell ponovno ide naprijed, a “Cigano” pokušava kontrirati. Nakon dvije minute ponovno gađa Rothwella u tijelo, a kasnije baca superman punch. Rothwell se pomalo usporava, no nastavlja kretanje naprijed. Dolazi do slučajnog prsta u dos Santosovo oko i sudac radi pauzu. U nastavku Junior baca dobar kick u tijelo. Rothwell uzvraća odličnim lijevim krošeom. Za kraj runde dos Santos pogađa jaki swing i zatim prednjim kickom gura BIg Bena preko kaveza.

3. runda

I u trećoj rundi Rothwell nastavlja kontrolirati oktogon. Povremeno ulaze u čvrste razmjenu. Dos Santos i dalje nastavlja taktiku i cilja Bena u tijelo. Rothwell baca dobar desni kroše, no Junior uzvraća s više solidnih udaraca u tijelo, a zatim miksa i u glavu. U zadnjoj minuti dos Santos nastavlja s udarcima u tijelo, ali sada koristi i noge te mu sjedaju dva dobra kicka.

4. runda

Cigano potpuno dominira, pronašao je svoj ritam i nastavlja s dobrim kombinacijama. Osim udaraca u tijelo ponovno pogađa dobar swing desnicom. Rothwellovo lice je vidno oštećeno, ali i dalje lovi Juniora po kavezu. Dvije minute prije kraja konačno pronalazi i svoj udarac, no Dos Santos nije uzdrman i nastavlja sa svojim odličnim boksom. Rothwell se drži, ali uglavnom uopće ne prijeti dos Santosu.

Derrick Lewis def. Gabriel Gonzaga – KO, 1. runda

1. runda

Stigli smo do sunaslovne borbe večeri. Lewis povezuje ‘high kick’ i aperkat, “Napao” odmah kreće na rušenje i seli borbu u svoj svijet. Amerikanac se vraća na noge, no brazilski borac kontrolira meč uz ogradu. Sudac ih razdvaja, no ubrzo se vraćaju na isto mjesto. Slijedi novo razdvajanje i dobra serija Lewisa koja ruši brazilskog borca. Nekoliko udaraca na podu je odradilo posao i Lewis slavi brualnim nokautom!

Francis N’Gannou def. Curtis Blaydes- intervencija doktora

1. runda

Borba se uglavnom odvija u stojci, uz neke klinčeve. Krajem treće minute Ngannou postiže knockdown, ali se Baydes oporavio i vratio na noge. U zadnjoj minuti Amerikanac postiže rušenje i kontrolira Ngannoua uz kavez. Rundu zatvaraju u stojci nas sredini oktogona.

2. Nakon pola minute Francuz pogađa Blaydesa u glavu snažnom desnicom. Blaydes je vidno oštećen, ali dolazi do rušenja krajem druge minute. Ngannou se uspijeva vratiti na noge i nastavljaju stand up borbu do kraja runde. Ngannou plasira bolje udarce i Blaydesovo desno oko je potpuno zatvoreno. U pauzi doktor donosi odluku da Blaydes ne može nastaviti i prekida borbu.

Timothy Johnson def. Marcin Tybura – jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)

1. runda

Drugi teškaški okršaj protječe u bitci na nogama. Dvoboj vrsnih parteraša se uglavnom svodi na boksačke tehnike u kojima obojica povremeno povezuju udarce. Johnson nakratko pritišće Tyburu uz ogradu, no borba se ubrzo seli na sredinu. Slijedi kraj prilično izjednačene runde u kojoj prednost dajemo Johnsonu.

2. runda

Sjajno otvaranje druge runde. Nekoliko teških udaraca Johnsona, no poljski borac mu uzvraća i iz klinča plasira sjajno koljeno. Tybura pokušava rušiti Amerikanca, no borba se s ograde vraća u centar oktogona. Izgledalo je da je Johnson uzdrmao Poljaka, no Tybura se brzo pribrao. Johnson je taj koji uglavnom diktira tempu, aktivniji je i s nekoliko dobrih udaraca uzima drugu rundu.

3. runda

Tybura nakon otprilike minute ruši Johnsona, uzima leđa, no drži se previsoko te se Amerikanac oslobađa i pridiže. Odličan high kick Tybure, Johnson je uzdrman, no preživljava i smiruje bivšeg M-1 prvaka uz ogradu. Poljski borac sve više prijeti kickovima te izgleda kako je Amerikancu pukla orbitalna kost. “Tybur” uzima posljednju rundu, no to je bilo nedovoljno za pobjedu u njegovom debitantskom nastupu.

 

Jan Blachowicz def. Igor Pokrajac jednoglasna sudačka odluka

1. runda

Pokrajac odmah kreće naprijed i radi rukama te pogađa Blachowicza u glavu. Poljak dolazi do rušenja i Pokrajac ga drži u guardu s leđa. Blachowicz u trećoj minuti uzima leđa, ali Poki uspijeva preokrenuti i zauzeti gornju poziciju i zatim radi GNP, Blachowicz traži polugu, ali bez uspjeha. Pokrajac kontrolira do kraja runde i pokušava giljotinu u zadnjim sekundama.

2. runda

Pokrajac opet otvara agresivno i traži nokaut. Kasnije se bore u klinču uz kavez, no nakon nekog vremena se vraćaju u sredinu oktogona. Sredinom runde ulaze u otvorenu razmjenu i obojica pogađaju, publika je oduševljena. Do kraja runde borbva je kompetitivna i zadnje sekunde opet provode u klinču. Odlična runda.

3. runda

Borci zagrljajem pokazuju Blachowicz u prvoj minuti pokušava leteće koljeno, slijedi hrvanje uz ogradu, Poljak pogađa aperkat. Borba je opet na sredini, Blachowicz krajem druge minute postiže rušenje i drži gornju poziciju iz koje gađa u glavu i tijelo. Pokrajac se brani, ali Blachowicz svako malo provuče udarac i kontrolira iz bočne pozicije do kraja runde.

Maryna Moroz def. Cristina Stanciu – jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

1. runda

Glavni dio večeri otvorile su Maryna Moroz i Cristina Stanciu, borkinje iz slamka kategorije. Stanciu otvara borbu letećim koljenom, slijedi borba uz ogradu u kojoj Rumunjka povlači protivnicu u gard i pokušava izvesti giljotinu, pozicija se mijenja i Moroz zadaje nekoliko dobrih udaraca. Borba se nastavlja na nogama, no Moroz ubrzo seli borbu u parter i uzima leđa svojoj provnici te radi na gušenju. Akciju prekida kraj runde.

2. runda

Početak druge runde donosi nešto rezerviraniju borbu u stojci. Stanciu drži ruke prilično nisko, no Ukrajinka je previše rezervirana i ne iskorištava ono što joj se nudi. Borba se seli na pod i Stanciu radi na knee baru, ali Moroz okreće situaciju. Nakon otprilike minute se vraćaju na noge, no ubrzo stiže kraj runde.

3. runda

Nešto više akcije u stojci nam donosi posljednja runda. Nakon nešto više od dvije minute borba se seli na pod gdje Moroz radi na armbaru, slijedi napeta borba za poziciju u kojoj Moroz radi na submissionu, ali se Stanciu uspješno brani do isteka vremena.

Zack Cummings def. Nicolas Dalby jednoglasna sudačka odluka

1. runda

Borci kreću otvoreno u razmjene. Sredinom runde Cummings pronalazi prostor za čvrsti udarac i postižre knockdown. Zatim na podu preuzima kontrolu i traži gušenje iz gornje pozicije. Dalby se ipak vraća na noge i postie dobar kick. Borba do kraja runde ostaje u stojci.

2. runda

Akcija u stojci se nastavlja, Cummings djeluje bolje i dobro kombinira različite udarce. U četvrtoj minuti Cummingsov prst slučajno završava u Dalbyjevom oku i dolazi do pauze. Nakon pauze Dalby baca čvrste kickove od kojih jedan umalo sjeda Cummingsu u glavu.

3. runda

Cummings uglavnom napada rukama i kreće u rušenje, no nakon klinča uz kavez vraćaju se u stojku. Dalby u drugoj minuti opet baca high kick. Sredinom runde Dalby pada i sele se u parter. Cummings ga kontrolira iz gornje pozicije, ali se Dalby diže prije završne minute, slijedi klinč nakon kojeg opet završavaju na podu , Cummings drži gornju kontrolu do kraja runde.

Alejandro Perez def. Ian Entwistle – verbal submission, 1. runda

1. runda

Entwistle atraktivnim letećim škaricama pokušava srušiti Meksikanca. Slijedi borba za poziciju u kojoj Englez pokušava izvući heel hook. Slijedi povratak na noge, no Entwistle ponavlja potez sa samog početka borbe i obojica se ponovno nalaze na podu.

Slijedi zaista sjajna igra u parteru, bivši nogometaš Entwistle ne pušta nogu Meksikanca te konstantno napada s nekoliko različitih zahvata. Izmjenjuju se heel hook, straight leg lock,…Pobjednik latinoameričkog TUF-a se uspješno brani i počine sve više pogađati glavu engleskog borca te u konačnici slavi tehničkim nokautom.

Mairbek Taisumov def. Damir Hadžović KO,  3:24 1. runda

1. runda

Taisumov i Hadžović su se odmah bacili na posao. Borba se odvijala na nogama i borci su bili aktivni s razmjeneama. Maisunov je bacio nekoliko jako čvrstih kickova,a u predzadnjoj minuti runde počinje povezivati desnom rukom i nakon nekiliko čistih udaraca šalje Hadžovića na pod i borba je gotova.

Damian Stasiak def. Filip Pejić Stražnje gušenje 1. runda, 2:16

 1. runda

Nakon uvodne razmjene Stasiak kreće u rušenje i Pejić se našao na leđima već u prvoj minuti. Pejić se uspjeva vatiti na noge, ali Stasiak ga opet ruši, no ovaj put je uspio uhvatiti Pejićeva leđa i izravnati ga na podu, nakon nekog vremena namješta stražnje guženje i Pejić daje znak za predaju

Lucas Martins def. Robert Whiteford-  podijeljena sudačka odluka

1.runda

Prvu rundu borci su proveli u stojci tražeći svoju distancu. Nije bilo ludih razmjena, ali Whiteford je uspio složiti nekoliko dobrih i čvrstih kombinacija. Krajem runde uhvatio je Martinsa u klinč i stisnuo ga uz kavez.

2. runda

I u drugih pet minuta borci nastavljaju s tehičkom i opreznom borbom na nogama. Martins je bacio nekoliko dobrih kickova, a Whiteford hvata jedan od njih. Budući da su borci tražili prave prilike i nisu ulazili u otvorene razmjene, publika im je u jednom trenutku zazviždala.

3. runda

Treća runda se nastavila u istom tonu. Borci su stajali izvan dosega i tražili otvore što je rezultiralo nedostatkom akcije i publika je sredinom runde ponovno reagirala zvižducima. Do kraja borbe nismo vidjeli ništa značajno.

Jared Cannonier def. Cyril Asker KO 1. runda, 2:44

1. runda

Nakon uvodnih sekundi Asker pritišće Cannoniera uz ogradu, no Amerikanac plasira nekoliko dobrih koljena. Borba se seli u sredinu i slijedi nekoliko dobrih razmjena i teških udaraca s obje strane. Cannonier pogađa Askera koji pada i prima nekoliko teških udaraca šakama i laktovima. Francuz je zaspao, a Canonnier upisao svoju osmu pobjedu.

Bojan Veličković def. Alessio Di Chirico – jednoglasna sudačka odluka

U prvoj borbi UFC Fight Night 86 priredbe u oktogon su stupili debitanti Bojan Mihajlović iz Srbije i talijan Alessio Di Chirico.

1. runda

Borci su prvu rundu proveli na nogama testirajući jedan drugoga i tražeći svoju distancu i otvore. Nakon uvodnog ispitivanja, Veličković je u drugoj polovici runde počeo pronalaziti svoje udarce i zatvorio je prvih pet minuta odličnim high kickom.

2. runda

U drugoj rundi borci su nastavili tražiti uspjeh na nogama. Talijan je izgledao nešto bolje u prvim minutama i dobro je kontrirao. Veličković nakon tri minute dolazi do rušenja, ali se Di Chirico uspio dići na noge. Krajem runde borci opet završavaju na podu i Veličković hvata kimuru, ali je ostao bez vremena i nije uspio završiti polugu.

3. runda 

Nakon nekoliko dobrih razmjena Talijan ruši Veličkovića i zadaje nekoliko dobrih udaraca. Bojan se pridiže i ubrzo nakon toga slijedi završetak prve borbe zagrebačkog eventa. Došli smo do odluke sudaca koji jednoglasno (29-28, 29-28 i 30-27) dodijeljuju pobjedu srpskom borcu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI