UFC više nikada ne namjerava upariti Fergusona i Nurmagomedova!

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.04.2018 14:54h Autor:

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson

Do jutros je bila jedna od najiščekivanijih borbi u UFC povijesti, a sada se čini da se možda nikada neće niti održati. Naravno, riječ je o borbi Khabiba Nurmagomedova i Tonya Fergusona, koja više nije u planovima Dane Whitea.

Predsjednik UFC-a nije se činio niti približno nervozan kao kod nekih ranijih otkazivanja bitnih borbi, a ova je uistinu jedan od najvećih koju je promocija trebala održati u posljednje vrijeme. On je pun euforije najavio kako će se protiv Nurmagomedova boriti Max Holloway, a čini se kako je brzo stvorio mišljenje o nekom budućem uparivanju Tonya i Khabiba.

“Dovraga, ne, nikad više. Nikada više ne nemam namjeru ugovarati tu borbu”, rekao je White, nakon što je po četvrti puta UFC ostao bez ovog duela, no nikada do sada nije se stvorio ovakav hype. Uostalom, njihovi rezultati su to donijeli i nema MMA fana koji nije bio uzbuđen oko duela dva borca s takvim nizovima, tako različitih stilova i tako različitih karaktera.

Ferguson se nadao kako će njegov privremeni pojas i dalje vrijediti te kako će se idući boriti protiv prvaka, no zapravo je on ozljedom ostao bez tog statusa. Divizija će dobiti novog prvaka, a to neće biti on, nego će morati stati u red, s tim da će sada imati još nekih crtica u biografiji koje bi mu mogle otežati priliku za titulu, posebno ako ona bude kod Nurmagomedova.

“Tonyev pojas više ne postoji, ovo je borba za titulu i pobjednik će biti prvak. Od trenutka kada uđu u kavez i upute prvi udarac, jedan od ova dva borca će izaći kao vlasnik titule lake kategorije”, otkrio je White, koji je već ranije rekao kako se nada borbi Conora McGregora protiv novog prvaka te da bi to volio organizirati u rujnu.

U svakom slučaju, trenutak nepažnje mogao bi Tonya Fergusona skupo koštati. Od 2011. godine, tj. otkako je UFC borac, ovo je njegovo tek drugo otkazivanje borbe zbog ozljede, a odradio ih je 14. Nažalost, oba puta je to bilo kada se trebao boriti protiv Khabiba Nurmagodova.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI