UFC trenerima više neće slati snimke za proučavanje, moraju platiti Fight Pass uslugu

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.02.2017 16:48h Autor:

Hunter Tucker & Brandon Gibson

Novi vlasnici UFC-a su stvarno pronašli način da vrate one 4 milijarde dolara…

Uz sve promjene koje su stupile na snagu otkako je WME-IMG prošle godine kupio kompaniju za vrtoglavu cifru, ova je pomalo neočekivana.

Poznati “stand up” trener Brandon Gibson iz JacksonWink tima u Albuquerqueu putem Twittera je podijelio lošu za sve trenere, pa tako i njihove borce.

Prema Gibsonovoj tvrdnji, UFC trenere više neće opskrbljivati snimkama borbi koje su do sada bez problema dobivali i koristili za proučavanje protivnika i slaganje taktika.

Umjesto toga, UFC predlaže trenirima da se putem interneta na vlastiti trošak pretplate na UFC Fight Pass uslugu kako bi dobili pristup snimkama.

“Možete li zamisliti da NFL kaže trenerima da snimaju utakimce kada žele proučiti neku od njih? Proučavanje snimki vodi boljim borbama i finišima. U prošlosti smo dobivali zip drive linkove za skidanje. Ne nude nam nikakve pretplatu za Fight Pass, moramo sami platiti.”

Gibson također ističe da problem nije u financijama već Fight Pass ne smatra dobrim izvorom za studiranje.

“Ja već imam pretplatu na Fight Pass, ali problem je u tome što Fight Pass nije dobar za proučavanje borbi. Ne možete usporiti snimku, teško je premotavati, itd… Fight Pass stvarno nije rješenje za vrhunske trenere poput Marka Henryja i Grega Jacksona koji zaista proučavaju snimke u dubinu.”

Moramo se pitati, hoće li i UFC-ov analitičar Dan Hardy također morati koristiti Fight Pass za svoje analize?

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI