UFC uvodi super-tešku kategoriju i "freak show" borbe?!

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.07.2014 13:18h Autor:

Eric Esh

Među borilačkim fanovima ustalio se naziv "kraljevska kategorija" za sve one UFC-ove borce koji barem na dan službenog vaganja imaju između 93 i 120 kilograma, koliko je gornja granica za sve one koju nastupaju kao teškaši.

No, čini se da bi uskoro u najboljoj svjetskoj MMA organizaciji mogli gledati i super teškaše, a predsjednik UFC-a otkriva kako čak postoji mogućnost i takozvanih "freak show" borbi u kojoj se sučeljavaju borci između kojih ponekad postoji čak i razlika od gotovo 100-tinjak kilograma.

"Trenutno smo u kontaktu s Američkom federacijom sumo hrvanja, a to je nešto za što sam prije govorio da se neće tako brzo dogoditi. Čak razmišljamo i o uvođenju borbi bez obzira na kategoriju, pa bi se moglo dogoditi da se borac od 60 kila nađe u oktogonu s nekime tko ima čak oko 150 kilograma. To bi bilo epski", rekao je Dana White, a njegove riječi prenosi portal TapNapSnap.

White je tu izjavu dao gostujući u "podcastu" pod nazivom The Fight and The Kid" koji vodi borac Brendan Schaub, a hoće li se ova najava zaista obistiniti i kako će reagirati fanovi, preostaje nam za vidjeti u nadolazećim mjesecima.

Među najpoznatije super teškaše svijeta spada Eric Esh koji nosi nadimak Butterbean. On u svojoj MMA karijeri trenutno ima 17 pobjeda i deset poraza, a nastupa također i po boksačkim te K1 pravilima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI