UFC uvodi novu kategoriju putem iduće sezone Ultimate Fightera

UFC 04.05.2017 19:21h Autor:

The Ultimate Fighter

Borkinje do 57 kilograma, odnosno borkinje muha kategorije biti će sudionice 26. sezone Ultimate Fightera, čime bi promocija mogla službeno ustanoviti četvrtu žensku težinsku kategoriju.

Trenutno se emitira 25. sezona showa, čije je finale planirano za 7. srpnja, dok bi casting za ovu sezonu trebao biti održan 23. svibnja, nakon čega će se odabrati sudionice. Zanimljivo, borkinje koje su trenutno pod ugovorom s UFC-om također se mogu prijaviti, što dovodi do pretpostavke kako bi pobjednica sezona možda postala i prva prvakinja nove divizije, kao što je bio slučaj sa slamka kategorijom.

No, to još ništa nije sigurno, kao što nije sigurno niti službeno uvođenje kategorije. Dana White je potvrdio kako će sve biti jasnije nakon castinga i popisa prijavljenih borkinja. Neke od najboljih borkinja svijeta u ovoj kategoriji trenutno nastupaju u Invicti ili Bellatoru te je pitanje hoće li koja od njih sudjelovati, odnosno izraziti interes i dobiti dozvolu promocija s kojima imaju ugovor.

U svakom slučaju, sigurno je kako se Ultimate Fighter nastavlja i nakon trenutne sezone, iako su mnogi vjerovali kako je ona posljednja, ponajviše zbog male gledanosti. No, Fox Sports je i dalje zainteresiran za show, a UFC je odlučio na ovakav način pokušati zainteresirati fanove za novu diviziju. Može se reći kako su sa slamkom, kroz 20. sezonu, u tome uspjeli.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI