UFC upario Usmana i Dos Anjosa za finalni event Ultimate Fightera

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.09.2018 10:09h Autor:

Rafael Dos Anjos i Kamaru Usman

UFC je odlučio za ovu jesen ugovoriti još jednu sjajnu borbu unutar velter kategorije. Kamaru Usman i Rafael Dos Anjos trebaju se pripremiti za borbu na pet rundi, budući da će upravo njih dvojica predvoditi finalni event 28. sezone Ultimate Fightera.

Usman je proteklog vikenda bio u Dallasu, gdje je imao svrhu rezervnog borca glavne borbe UFC 228 eventa, no ostao je bez nastupa budući da kod Darrena Tilla i Tyrona Woodleya nije bilo nikakvih problema u zadovoljavanju uvjeta borbe. Ipak, za očekivati je bilo da vrlo brzo dobije borbu, što će se relativno brzo i dogoditi. Odnosno, Usman će nastupiti 30. studenog u glavnoj borbi Ultimate Fighter finala.

31-godišnji Usman (13-1, 8-0 UFC) po mnogima je trenutno najopakiji velteraš svijeta i borac protiv kojeg je rijetko tko spreman ući u kavez. Ovaj fantastični hrvač posjeduje nevjerojatnu kombinaciju snage, ekslozivnosti i energije, a s vremenom je u svoje vještine implementirao i sjajan boks te je sposoban završiti borbu na nogama. Razlog zašto se ne bori za titulu može se pronaći jedino u tome što ga je većina top boraca za sada uspjela izbjeći, no u slučaju iduće pobjede bi se teško mogao naći protuargument njegovog napada na titulu prvaka. Ove godine borio se dva puta, upisavši pobjede nad Emilom Meekom i Demianom Maiom.

Do ove pobjede morati će doći preko dvije godine starijeg bivšeg prvaka lake kategorije, Rafaela Dos Anjosa (28-10, 17-8 UFC). Brazilac je svoju prošlu borbu imao u lipnju, kad je dominantno poražen od Colby Covingtona u borbi za privremenog prvaka, čime je prekinut njegov niz od tri pobjede kojima je započeo svoju avanturu u velter kategoriji. Za poraz je okrivio loše smišljenu te još lošije provedenu taktiku, a moguće da je ponovno prihvatio borbu protiv hrvača upravo iz tog razloga, da pokaže da je ono samo bio loš dan u kombinaciji s lošim odlukama. Pobjedom protiv Usmana svakako bi se vratio tamo gdje je bio prije borbe protiv Covingtona, odnosno jednu borbu od napada na velterašku titulu.

Finalni event 28. sezone Ultimate Fightera održava se 30. studenog u Las Vegasu, a sezona se trenutno emitira. U njoj sudjeluju borci teške i borkinje perolake kategorije, a njihove finalne turnirske borbe održati će se upravo na spomenutom eventu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI