UFC upario Jorge Masvidala i Jakea Ellenbergera na finalni event Ultimate Fightera

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.09.2016 23:40h Autor:

Jake Ellenberger vs. Jorge Masvidal

UFC matchmakeri ne odmaraju, pa je tako dogovorena vrlo zanimljiva borba u velter kategoriji, u kojoj će se sučeliti Jorge Masvidal i Jake Ellenberger.

Riječ je o izuzetno bitnoj borbi za ova oba, inače vrlo iskusna borca, koji traže svoje mjesto među ozbiljnijim imenima velter kategorije, iako im u posljednje vrijeme rezultati nisu išli u prilog. Ipak, obojica su svoje posljednje borbe uspješno apsolvirali pa sad traže nastavak svog puta.

Za Jorge Masvidala (30-11, 7-4 u UFC-u) ovo je biti pokušaj da spoji dvije pobjede u velter kategoriji, u koju je pristigao nakon poraza podijeljenom odlukom od Ala Iaquinte, u travnju prošle godine. Do 77 kilograma je uspješno startao, nokaut pobjedom nad Cesarom Ferreirom, no onda su uslijedila još dva poraza i to ponovno podijeljenim odlukama sudaca. U posljednjoj je borbi ipak došao do slavlja jednoglasno usuglašenom sudačkom odlukom, kad je savladao Rossa Pearsona. On se trebao 5. studenog boriti protiv Kelvina Gasteluma, no on je prebačen na UFC 205 event, u borbu protiv Donalda Cerronea.

Kod Ellenbergera (31-11, 10-7 u UFC-u) je situacija još zanimljivija. On je bio na rubu otkaza, nakon što je slavio u samo jednoj od šest borbi koje je održao od početka 2013. godine, no ipak je dobio još jednu priliku. I nju je iskoristio fantastično, tako da je postao prvi čovjek koji je nokautom savladao Matta Browna. Prije te borbe je pristigao u Kings MMA tim kod Rafaela Cordeira i samo je još jedan dokaz koliko je ta dvorana sposobna preporoditi borca.

Tako sada imamo duel dva borca gotovo jednakih profesionalnih skorova te također i jednakih ambicija. Obojica se vide u važnim velteraškim borbama, a one bi mogle uslijediti pobjedniku ovog duela. Tako da im je obojica ova sigurno trenutno najvažnija.

Finale Ultimate Fightera predvodi Demetrious Johnson, koji će pravi pojas prvaka muha kategorije upravo protiv pobjednika te sezone, a održava se 3. prosinca u Las Vegasu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI