UFC ukida bonuse i povećava plaće borcima?

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.07.2013 09:30h Autor:

Dana White

UFC je već neko vrijeme pod paljbom pojedinih aktivnih i umirovljenih boraca koji kritiziraju Danu Whitea i njegove suradnike da bi bilo vrijeme da se manje iskusnim borcima poveća honorar.

Predsjednik UFC-a nikad nije na najbolji način reagirao na te kritike, iako se mnogi slažu da honorar od osam tisuća dolara za nastup manje poznatog borca koji je tek stigao u najbolju MMA organizaciju na svijetu ipak nije dovoljan. Nakon što plati sve što mora, borcu ne ostane praktički ništa, a ima eventualno tri ili možda maksimalno četiri borbe godišnje, neki čak ni toliko.

Očito da UFC ipak nema u planu tako skoro povećavati iznos koji troši na borce po svakom eventu, ali moglo bi doći do promjene u raspodjeli. Odnedavno je određeno da svaki bonus (najbolji nokaut, zahvat i meč) iznosi 50 tisuća dolara, ali to bi moglo biti ukinuto.

White navodno razmišlja da bonusi postanu dio povijesti, a to bi mu onda omogućilo da bolje plati borce iz uvodnog dijela eventa.

"Bonuse smo uveli kao neki znak pažnje prema borcima, to je nešto što im nikad nije obećano. Uvijek nam se činilo to kao dobar potez, ali izgleda da se nekima ne sviđa i da bi radije da više novca dobiju borci iz donjeg dijela", rekao je Dana.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI