UFC ugovorio treću borbu Charlesa Oliveire i Nika Lentza

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.04.2019 20:35h Autor:

Oliveira vs. Lentz

Za UFC Fight Night 152, koji se 18. svibnja održava u Rochesteru, ugovorena je borba Charlesa Oliveira i Nika Lentza. To će biti treća međusobna borba ova dva člana lake kategorije. Prve dvije bile su spektakularne.

UFC rijetko kad dogovara revanše. To znači da posebno rijetko ugovara treće međusobne borbe dva borca. No, kad vam prve dvije završe kao borbe večeri o kojima se dugo pričalo, onda ne treba čuditi ako postoji namjera organizacije trećeg okršaja. To je UFC napravio s Nikom Lentzom i Charlesom Oliveirom, koji će nastupiti 18. svibnja u Rochesteru.

Rekorder Charles Oliveira (26-8, 14-8 UFC) nastupit će drugi put ove godine. Trenutno se nalazi unutar niza od četiri pobjede, tijekom kojeg je srušio rekord za najviše UFC pobjeda prisiljavanjem na predaju, kao i onaj za najviše bonusa za najbolju izvedbu. Svoj ukupni broj bonusa doveo je do 14, što je samo dva manje od Donalda Cerronea. Tri od tih 14 bonusa dolazi iz prve dvije borbe protiv njegovog idućeg protivnika.

Nik Lentz (30-9-2, 14-6-1 UFC) je također dugogodišnji član UFC-a. Nije toliko uspješan kao Oliveira po broju bonusa, no po rezultatima je čak ispred njega. Trenutno se nalazi unutar niza od dvije pobjede i unutar još jednog je pokušaja napada na Top 10. To je postigao dok se borio u perolakoj kategoriji, no dalje od tog nije išlo. Od povratka nazad u laku kategoriju je na pet pobjeda iz sedam borbi, a potencijalna osveta poraza od Oliveire bi itekako dobro izgledala na njegovom rezimeu.

Što se tiče njihovih dosadašnjih borbi, prvu su odradili sad već davne 2011. godine. Tada 21-godišnji Oliveira slavio je gušenjem u drugoj rundi, no na kraju je borba poništena. Naime, prije tog gušenja došlo je do ilegalnog udarca koljenom, koji je Lentza ošamutio te zapravo doveo prema poziciji u kojoj je izgubio borbu. No, akcija prije tog trenutka obojici je donijela bonus za borbu večeri. Revanš su odradili 2015. godine, a ta borba bila je još bolja i uzbudljivija. Nakon 11 minuta neprekidne akcije, Oliveira je početkom treće runde uspio zatvoriti giljotinu na koju je Lentz tapkao. Ponovno im je uručen bonus za borbu večeri, a Oliveiri je pridodan i onaj za najbolju izvedbu.

Treća borba bi svakako trebala biti jednako uzbudljiva. Uostalom, Charles Oliveira jedan je od onih boraca za koje uistinu možemo reći kako ne mogu ponuditi lošu i nezanimljivu borbu. Njegov stand up je agresivan, a grappling vjerojatno najatraktivniji u cijelom UFC-u. Veselimo se borbi koja nas 18. svibnja čeka na programu kojeg će predvoditi Kevin Lee i Rafael Dos Anjos.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI