UFC ugovorio dvije fenomenalne ženske borbe i još par duela za event u Čileu, debitira Andrea “KGB” Lee

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.02.2018 20:58h Autor:

Macedo vs. Lee | Grasso vs. Suarez

UFC je krenuo s ugovoranjem borbi za prvi južnoamerički event koji se neće održati u Brazilu. Čileanski UFC Fight Night 129 dobio je nekoliko fenomenalnih borbi, gdje se ipak ističu dvije ženske borbe. Meksička zvijezda Alexa Grasso boriti će se protiv sjajne Tatiane Suarez, dok napokon stiže i debi nastup Andree Lee, koju čeka Veronica Macedo.

19. svibnja UFC će po prvi puta posjetiti Čile, a za event u glavnom gradu te južnoameričke države, Santiagu, danas je potvrđeno pet borbi, gdje svakako posebno vrijedi spomenuti dvije u ženskoj konkurenciji te jednu u muškoj velter kategoriji. No, najbolje da krenemo redom.

24-godišnja meksička zvijezda, Alexa Grasso (10-1, 2-1 UFC) tražiti će svoju drugu pobjedu u nizu, nakon pobjede podijeljenom odlukom u vrlo neizvjesnoj borbi protiv Rande Markos. Nju čeka Tatiana Suarez (5-0, 2-0 UFC), pobjednica 23. sezone Ultimate Fightera, koja je do sada impresionirala svojim vještinama, u prvom redu hrvanjem. U pitanju je borba dvije rangirane borkinje slamka kategorije, a u istoj kategoriji sastati će se Poliana Botelho (6-1, 1-0 UFC) i velika japanska zvijezda Syuri Kondo (6-0, 1-0). Pobjednica te borbe ima potencijala napraviti veliki skok prema službenom rankingu.

Treća ženska borba, koja će se sigurno naći na glavnom programu, je i ona najzanimljivija. Andrea Lee (8-2) napokon će debitirati, a bivšu LFA prvakinju i kandidatkinju za UFC titulu muha kategorije čekati će Veronica Macedo (5-1-1, 0-1 UFC). 22-godišnjakinja iz Venezuele nije imala uspješan UFC debi u rujnu 2016. godine, koji je tada odradila kao najmlađa borkinja u promociji. Nokautom u trećoj rundi savladala ju je Ashley Evans-Smith. Trebala se vratiti u ožujku prošle godine protiv Line Lansberg, no ozlijedila se, a otkako se oporavila posvećena je treniranju. Nakon debi borbe u bantamu, ovom se borbom spušta u muha kategoriju. I ima izuzetno težak ispit, protiv djevojke koju većina analitičara vidi u borbi za titulu.

Od dvije muške borbe na programu, svakako je uzbudljivija ona u velteru, jer se u njoj sastaju Chad Laprise (13-2, 6-2 UFC), koji je u nizu od tri pobjede i Vicente Luque (12-6-1, 5-2 UFC), koji je do svih pet UFC pobjeda došao prekidom. Dva su to borca na rubu ulaska u službeni ranking. Osim ove borbe, potvrđena je i ona između Guida Cannetia (7-3, 1-2 UFC) iz Argentine i domaćeg borca Diega Rivas (7-1, 2-1 UFC), za sada jedinog Čileanca na UFC rosteru. No, nema sumnje kako će ih UFC nekoliko najvećih talenata iz te države potpisati izuzetno za ovaj event.

Glavna borba ovog eventa još nije poznato, no govori se kako je gotovo sigurno da će se u njoj naći Santiago Ponzinibbio te da UFC radi na pronalaženju protivnika za njega.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI