UFC ugovorio borbu Marion Reneau i Cat Zingano

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.04.2018 22:03h Autor:

Marion Reneau i Cat Zingano

Iz UFC-a je došla vijest kako je za srpanj ugovorena borba ženske bantam kategorije između Marion Reneau i Cat Zingano. Ona će se održati na UFC Fight Night 133 eventu.

U startu ova borba baš i nema nešto previše smisla, budući da su apsolutno svi analitičari očekivali borbu između Reneau i Ketlen Vieire, koja bi u tom slučaju bila za prvu izazivačicu bantam kategoriju. Umjesto toga dogovorena je borba koju je jako teško objasniti. Reneau u posljednje četiri borbe ima tri pobjede i neodlučenu borbu protiv Bethe Correie, dok je prije toga kontroverzno poražena od Ashley Evans-Smith. Reneau nikako ne ide u prilog niti činjenica da za mjeseca puni 41 godinu. Ono što ovoj borbi ipak daje nešto relevantnosti je činjenica da se nalazi na sedmom mjestu službenog rankinga, dok je Zingano jedno mjesto iznad nje.

No, ovdje ranking tek posebno nema smisla. Zingano se nakon borbe protiv Ketlen Vieire nalazi unutar niza od tri poraza, a posljednju pobjedu upisala je još u rujnu 2014. godine, kada je savladala trenutnu prvakinju, Amandu Nunes. Upravo to joj zapravo i daje ovakav ranking, kao i činjenica da ima pobjedu i protiv prvakinje prije nje, Mieshe Tate. No, u borbi protiv Vieire je izgledala jako loše i teško je objasniti što su UFC matchmakeri mislili kako su ugovarali ovo borbu.

Marion Reneau ima sjajnu priču iza sebe, što bi UFC svakako mogao iskoristiti, no čini se da nemaju interes promovirati ovu sjajnu borkinju. S druge strane, Zingano i dalje ima veliki broj fanova iza sebe i vjerojatno i tu leži dio razloga zašto ova borba, odnosno zašto Reneau nije dobila priliku kakvu je zaslužila. No, tko zna, i pobjeda protiv Zingano bila bi nešto što se nikako ne smije zanemariti. S druge strane, za Zingano je ovo biti ili ne biti, jer teško je zaključiti koliko bi njena daljnja UFC karijera imala smisla nakon četiri poraza u nizu.

Event na kojem će se boriti održava je 14. srpnja, a njegova glavna borba nije ugovorena.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI