UFC u Hrvatskoj?!

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.01.2014 17:17h Autor:

UFC Hrvatska

Ponukani sve češćim i ozbiljnijim špekulacijama oko dolaska najjače svjetske MMA promocije – UFC, u Hrvatsku, odlučili smo provjeriti informaciju kod čovjeka koji je u svakodnevnom kontaktu s čelnicima iste. Radi se o vlasniku Fight Channela i predsjedniku FFC-a, Orsatu Zovku. Ako je tko upoznat s planovima UFC-a za ovu regiju, to bi trebao biti upravo Zovko.

Ima li istine u špekulacijama da UFC stiže u Hrvatsku?

"Mogu potvrditi da ima. Već sam u dva navrata išao na sastanak s čelnicima te promocije. Najprije u London, gdje je središte za ovaj dio svijeta, a zatim i u Las Vegas, gdje im je središnjica. Ovaj drugi sastanak je bio nedavno i sad već možemo reći da UFC ozbiljno razmišlja o produkciji svog eventa u Hrvatskoj."

Možete li biti nešto konkretniji?

"U ovom trenutku nažalost ne jer ne smijem govoriti o detaljima dok ih sam UFC ne objavi. No, smatram da je sjajna stvar za Hrvatsku i Zagreb što smo nakon finala K-1 WGP-a i sada Gloryja koji se u ožujku održava u Areni, da i UFC barem planira doći ovdje. To je veliko priznanje i za hrvatski borilački sport i čitavu našu scenu ovog sporta."

Je li bilo govora o imenima boraca koji bi nastupali s obzirom da UFC ima običaj potpisati par regionalnih boraca kada dolazi na novo tržište?

"Bilo je govora i mi smo predložili nekoliko imena iz regije koja će uzeti na razmatranje. Toliko mogu reći u ovom trenutku. Već nekoliko godina smo UFC-ov partner za ovaj dio svijeta i logično je da će nas pitati za mišljenje", zaključuje Zovko.

Prema ovome što je izjavio Cro Copov menadžer, jasno je da UFC zaista ozbiljno razmišlja o Hrvatskoj kao potencijalnoj destinaciji za svoje evente. Hoće li se i kada tako nešto realizirati, u ovom trenutku je teško znati, no jasno je da Hrvatska definitivno kotira kao borilački lider u ovom dijelu Europe, ali i da se Fight Channel etablirao kao odlična produkcijska kuća čiji se projekti cijene i među najvećim igračima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI