UFC traži od boraca da se uozbilje, nema više ni vožnje motorom!

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.10.2012 09:11h Autor:

UFC logo

UFC je napokon odlučio nešto poduzeti kako bi u budućnosti smanjio mogućnosti ozljede boraca koji imaju ugovorene mečeve.

Dana White ove godine imao je iznimno puno problema s borcima koji su se ozlijedili i morali otkazati svoje već dogovorene nastupe. Posebno je to problematično bilo kad se radilo o borcima koji su nastupali u glavnom meču večeri, kao što je bio slučaj s UFC-om 151 ili najnoviji slučaj s UFC-om 153 u Rio de Janeiru.

Jose Aldo trebao je ovog vikenda braniti svoju titulu prvaka u pero kategoriji, ali je morao otkazati meč nakon što je imao manju prometnu nesreću prilikom vožnje svojeg motora te je lakše ozlijedio nogu. Ako je vjerovati sve brojnijim nagađanjima o novim stavkama u UFC-ovim ugovorima s borcima, takve situacije ubuduće neće biti moguće, odnosno kažnjavat će se ukoliko se dogode.

Već se neko vrijeme priča da je UFC odlučio u sve nove ugovore sa svojim borcima ugraditi i zabranu bavljenja bilo kakvom opasnom aktivnošću, uključujući i neke sportove koji predstavljaju povećani rizik. No, bit će navodno primjerice zabranjeno i voziti motor, da se ne bi ponovio Aldov slučaj.

Takvu zabranu imat će svi borci koji će ubuduće potpisivati i produživati ugovor s UFC-om, a neki su se već pobunili protiv toga. Možda se mjera čini pomalo ekstremnom, no treba imati razumijevanja i za drugu stranu, jer ponekad se borci ipak neodgovorno ponašaju i time nanose veliku štetu svojoj organizaciji.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI