UFC teškaš suspendiran nakon doping pada

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.01.2019 10:27h Autor:

Walt Harris

UFC-ov teškaš Walt Harris nova je “žrtva” doping kontrola. On je suspendiran na neodređeno, nakon pada na testu obavljenom u sklopu njegovog posljednjeg nastupa.

Harris (12-7, 5-5 UFC) se na posljednjem eventu prošle godine borio protiv Andreia Arlovskog te je slavio podijeljenom sudačkom odlukom, nakon vrlo slabe borbe. Najvažnije mu je bilo da je time došao do druge pobjede u nizu, no na kraju bi mogao ostati bez nje. Razlog je doping test, no pobjeda mu ostaje sve dok se ne odrade sve pravne obaveze.

Prema informacijama kalifornijske komisije, Harris je bio pozitivan na LGD4033, supstancu koja je slična puno poznatijem Ostarineu. Inače se koristi za liječenje osteoporoze i trenutno se nalazi pod detaljnijom istragom američkih antidopinških organizacija.

Zanimljivo, ovo je bio test koji je pod jurisdikcijom CSAC-a i nema nikakve veze s testovima koje radi UFC-ov partner, USADA. Iz tog razloga će oni morati doći do suradnje. Rezultate je izvukla WADA na sveučilištu UCLA.

UFC-ov potpredsjednik Jeff Novitzky je otkrio kako je Harris posljednji test pod USADA-om odradio 30. studenog te da je, kao i svi do sada, bio negativan

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI