Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
UFC teškaš iz Indije: Zabranili su mi nositi turban do kaveza, no izborit ću se za to pravo | Fight Site

UFC teškaš iz Indije: Zabranili su mi nositi turban do kaveza, no izborit ću se za to pravo

UFC 27.10.2017 11:18h Autor:

Arjan Bhullar

Arjan Bhullar UFC-ov je teškaš koji je uspješno debitirao prošlog mjeseca u oktogonu, no iz te borbe se vratio s jednim neugodnim iskustvom. Promocija mu je zabranila da putem do oktogona nosi svoj turban, a sada se planira izboriti za to pravo.

31-godišnji kanadsko-indijski borac (7-0, 1-0 UFC) je Sikh po vjeri i prakticira nošenje turbana. To je napravio i putem do borilišta u svojih prvih šest profesionalnih nastupa, no ne i u UFC debiju. Turban mu je zabranjen, uz objašnjenje kako bi time prekršio pravila ugovora s Reebokom, ekskluzivnim dobavljačem sportske opreme za UFC. Ipak, Bhullar ne odustaje te se odlučio okrenuti pravnim putevima preko kojih bi izborio priliku da se putem do kaveza, prije svoje iduće borbe, predstavi onakvim kakav je.

“Kad bi pogledali situaciju na pravi način, bilo bi im jasno da ovo nikako ne krši Reebokovo pravilo odijevanja, To sam im iznio, no oni su me okolnim putem odbili. No, vjerujem kako bih mogao izboriti priliku da nosim turban. No, nije mi samo to cilj, želim da ljudi obrate pažnju na to. Previše je onih koji ne razumiju koliko takva stvari zapravo znače kulturi kao što je naša”, rekao je Bhullar.

Ovaj sjajni hrvač je odradio odličan nastup u UFC debiju te je savladao Luisa Henriquea. Sad čeka svoj idući nastup, a u međuvremenu se planira izboriti za svoje pravo da do kaveza uđe s turbanom na glavi. Iskreno, ne vidimo gdje bi u tome bio problem. Tko zna, možda Reebok napraviti svoju verziju turbana.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI