Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
UFC suspendirao Mitrionea zbog uvredljivih izjava o Fallon Fox! | Fight Site

UFC suspendirao Mitrionea zbog uvredljivih izjava o Fallon Fox!

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.04.2013 09:58h Autor:

Mitrione VS De Fries

Matt Mitrione nije birao riječi kada je u ponedjeljak prilikom gostovanja kod Ariela Helwanija odgovarao na pitanje postavljeno o Fallon Fox, muškarcu koji je promijenio spol te se sada natječe u ženskoj MMA kategoriji.

"Fallon Fox je lažljiva, odvratna i bolesna nakaza. To zaista mislim! Lagao je prilikom podnošenja zahtjeva za licencu samo kako bi mogao imati mečeve protiv žena i to je odvratno. Neka ga bude sram, a mi ostali borci možemo se sramiti što mu je izdana licenca", rekao je, između ostalog, Mitrione, a opširnije o njegovoj izjavi možete pročitati u vijesti koju smo ranije tijekom dana već objavili na Fight Siteu.

Reakcije su dvojake, dio MMA zajednice podržava Mitrionea u njegovom otvorenom stavu, no ima i onih koji smatraju da bi kao poznatiji UFC-ov član ipak trebao pokazati više razumijevanja za zajednicu koja je posljednjih godina prilično uspješna kada se treba izboriti za svoja prava, a podršku im javno pruža i UFC-ov predsjednik.

Dana White odlučio je vrlo brzo reagirati na spomenute Mitrionove izjave te je suspendirao svog borca zbog kršenja pravila ponašanja.

"UFC je zgrožen izjavama koje je dao teškaš Matt Mitrione tijekom gostovanja u emisiji MMA Hour. Organizacija smatra komentare gospodina Mitrionea uvredljivima i samim time potpuno neprihvatljivima. Takvim je izjavama direktno počinio prekršaj sukladno UFC-ovom kodeksu ponašanja i njegov je ugovor suspendiran tijekom razdoblja trajanja istrage koja je pokrenuta. UFC je prijatelj i pruža podršku LGBT zajednici i očekuje od svih svojih 450 boraca da se prema njima odnosi s poštovanjem", stoji u UFC-ovoj službenoj objavi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI