UFC spektakl u Dublinu: Atraktivni McGregor, majstor BJJ-a Nelson i ostala "euro družina"!

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.07.2014 15:09h Autor:

UFC Fight Night 46

Samo tri dana nakon UFC FN 45 priredbe, irski Dublin će ugostiti novi Fight Night (46) spektakl u režiji najbolje svjetske MMA promocije. Hrvatskim fanovima se isplati potegnuti čak do Irske s obzirom na blizinu i atraktivnost eventa, a ako za to nemate vremena niti novaca, obavezno pripredbu pogledajte na Fight Channelu ili FCWorld.tv-u. Izravni prijenos počinje već u 21 sat!

Za svoj drugi dolazak u Irsku nakon 2009. i UFC-a 93, Dana White i Joe Silva su sastavili izuzetno zanimljiv "fight card" za koji se slobodno može reći da je prava poslastica za sve europske fanove. Priredbu predvodi domaća zvijezda i borac koji galopirajuće gazi prema vrhu pero kategorije – Conor McGregor. Vjerojatno niti jednom borcu u povijesti UFC-a nije uspjelo tako brzo doći do tolikog broja poklonika, kao što je to slučaj s ovim Ircem. Samo dva dvoboja su mu bila dovoljna da se dočepa "main eventa". Neki borci provedu čitavu karijeru među uvodnim borbama…

McGregor je u Dublinu dobio dostojnog protivnika u liku Brazilca Diega Brandaoa. Ovaj BJJ majstor za sada u UFC-u ima četiri pobjede i dva poraza, a izgubio je i u zadnjem dvoboju protiv opasnog Dustina Poiriera koji ga je nokautirao u prosincu 2013. Brandao je u biti uletio kao zamjena jer se McGregoru originalno trebao suprotstaviti Cole Miller, no ozljeda ga je na neko vrijeme udaljila od oktogona.

U "co-main" eventu ćemo gledati još jednu veliku europsku MMA zvijezdu, sjajnog Islanđanina Gunnara Nelsona. Ovaj neporaženi borac je oduševio u tri dosadašnja UFC nastupa završivši DaMarquesa Johnsona i Omarija Akhmedova te odlukom svladavši Jorge Santiaga. U Irskoj će stati na suprotnu stranu oktogona vrlo dobrom Amerikancu Zaku Cummingsu. Zanimljivo, Cummings se originalno trebao susresti s Kennyjem Robersonom na priredbi u Atlantic Cityju, ali su ozljede ponovno kumovale određenim izmjenama i rošadama pa je Cummings promijenio kontinent i protivnika. U UFC-u ima uvjerljivih 2:0 i slovi za vrlo potentnog borca koji će u Nelsonu imati prilično dostojnog i čvrstog protivnika. I Cummings je, baš kao i Nelson, majstor BJJ-a koji je većinu svojih pobjeda (9 od 17) ubilježio prisiljavanjem na predaju protivnika. Hoće li se dvoboj odvijati na parteru ili u stojci? – pravo je pitanje čiji će odgovor vrlo vjerojatno i odrediti pobjednika ovog zanimljivog meča.

Novi UFC nastup u Dublinu će odraditi i miljenik otočke publike i poznati engleski "brawler" Brad Pickett. Meč protiv Iana McCalla će mu biti drugi nastup u muha kategoriji nakon što je odlučio promijeniti radno okruženje. Na to ga je natjerao poraz od Michaela McDonada gušenjem što je za ovog ratnika bilo veliko razočarenje i alarm za uzbunu.

Karijera Iana McCalla je oduvijek bila vrlo čudna, baš kao što je i MCall sam po sebi "egzotična priča". Njegovi poznati problemi sa zakonom (droga, pijanstva, razbojstva) su kumovali rijetkim nastupima i nepotpunom ispunjavanju velikog potencijala koji posjeduje. McCall je bio sudionik inicijalnog turnira koji je dao prvog UFC šampiona u muha kategoriji. No, dva je puta poražen od Johnsona, a jednom od Benavideza. U posljednjem nastupu za UFC (163) uspješno je preskočio prepreku zvanu Illiarde Santos što mu je donijelo barem malo sigurnosti prije teškog dvoboja protiv Picketta.

U glavnom dijelu priredbe ćemo još vidjeti i obračun u lakoj kategoriji između Normana Parkea i Naoyukija Kotanija. U uvodnom programu su "zapeli" Šveđanin albanske krvi, Ilir Latifi, odlični Tor Troeng i Rus Nikita Krylov.

Rijetke prilike, kada se UFC može uživo pogledati u večernjem terminu, se jednostavno ne propuštaju! Stoga subotu 19. srpnja rezervirajte  za UFC Fight Night 46 i Fight Channel. Izravno i ekskluzivno iz Dublina!

UFC Fight Night 46: McGregor vs. Brandao

Conor McGregor vs. Diego Brandao
Zak Cummings vs. Gunnar Nelson
Ian McCall vs. Brad Pickett
Naoyuki Kotani vs. Norman Parke

Uvodne borbe:

Ilir Latifi vs. Chris Dempsey
Phil Harris vs. Neil Seery
Mike King vs. Cathal Pendred
Trevor Smith vs. Tor Troeng
Cody Donovan vs. Nikita Krylov
Patrick Holohan vs. Josh Sampo

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI