UFC spašava Fight Night u Brazilu nastupom Charlesa Oliveire i novim teškaškim okršajem

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.08.2018 23:18h Autor:

Charles Oliveira

UFC je nakon iznenađujućih otkazivanja bitnih borbi za UFC Fight Night u Sao Paulu morao reagirati ugovaranjem nekih novih te su uspjeli dogovoriti čak dvije zanimljivije borbe, iako je do datuma održavanja ostalo tek nešto više od tri tjedna.

Problemi za ovaj event, koji se održava 22. rujna, krenuli su 14. kolovoza, kada se ozlijedio sudionik glavne borbe, Glover Texeira. UFC je uspio reagirao te pronaći zamjenu i protiv Jimija Manuwe boriti će se Thiago “Maretta” Santos. Ipak, iduće oslabljivanje eventa izveli su sami, a onda je dalje krenulo ono neočekivano. Naime, na glavnom programu je bila vrlo zanimljiva borba u velteru između Alexa Oliveire i Neila Mangya, no Magny je povučen i premješten u glavnu borbu Fight Nighta u Argentini, gdje će se boriti protiv Santiaga Ponzinibbia. Time kao da su pokrenuli val otkazivanja i posljednjih dana ostali su bez borbe Antonia Carlosa Juniora protiv Eliasa Theodoroua i Tonye Evinger protiv Ketlen Vieire. Obje borbe trebale su biti na glavnom programu i moralo se reagirati.

Nakon što je u Carlu Pedersoliju Jr. (11-1, 1-0 UFC) pronađen zamjenski protiv za Alexa Oliveiru, želja da se nađe na ovom eventu ispunjena je Charlesu Oliveiri (23-8, 11-8 UFC). UFC-ov rekorder po broju pobjeda prisiljavanjem na predaju (deset komada, kao i Royce Gracie i to uz šest različitih tehnika) boriti će se protiv povratnika u promociju, Christosa Giagosa (15-6, 1-2 UFC). Oliveira osim spomenutog rekorda jako dobro stoji i po bonusima, kojih je do sada osvojio 11 te su samo četiri borca u UFC povijesti po tome bolji od njega. Riječ je o strašno atraktivnom borcu kojem su samo tri borbe u karijeri otišle do sudačke odluke.

Dodan na program je i teškaški okršaj između Chasea Shermana (11-5, 2-4 UFC) i Augusta Sakaia (11-1-1). Sakai je brazilski borac japanskog porijekla, izuzetno talentirani debitant koji je došao iz Bellatora, a UFC ugovor izborio je preko brazilskog izdanja “Contender Seriesa”, dok se Sherman do sada više iskazao po aktivnosti na društvenim mrežama, nego po svojim nastupima u oktogonu. Ono što je pozitivno kod njega je da je vrlo aktivan te da će mu ovo biti sedmi UFC nastup u tek nešto više od dvije godine, koliko je član UFC-a. Prije nekoliko dana pojavila se informacija kako bi se na programu trebala naći borba ženske slamka kategorije između Rande Markos i neporažene brazilske debitantice, Marine Rodriguez, no tako nešto još uvijek nije potvrđeno.

Popis potvrđenih borbi UFC FIGHT NIGHT 137 eventa za sada izgleda ovako:

Jimi Manuwa vs. Thiago Santos
Antônio Rogério Nogueira vs. Sam Alvey
Francisco Trinaldo vs. Evan Dunham
Luis Henrique vs. Ryan Spann
Renan Barão vs. Andre Ewell
Sérgio Moraes vs. Ben Saunders
Thales Leites vs. Hector Lombard
Elizeu Zaleski dos Santos vs. Belal Muhammad
Livia Renata Souza vs. Alex Chambers
Charles Oliveira vs. Christos Giagos
Alex Oliveira vs. Carlo Pedersoli Jr.
Chase Sherman vs. Augusto Sakai

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI