UFC smislio što će s Gokhanom Sakijem

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.01.2019 10:59h Autor:

Gokhan Saki

Nakon što je u srpnju brutalno nokautiran u borbi protiv Khalila Rountreea, gotovo ništa se nije čulo o Gokhanu Sakiju. Ipak, čini se kako se Turčin vraća u Octagon te bi prema dostupnim informacijama trebao nastupiti za nešto više od dva mjeseca na Fight Nightu u Londonu.

Nakon što je iznenađujuće nokautiran u borbi koja mu je stilski prema svemu trebala odgovarati, čak je i MMA karijera Gokhana Sakija postala upitna. Naime, Turčin je u UFC došao uz pompozne najave pohoda na vrh poluteške kategorije, da bi danas bio borac oko čijeg nastavka UFC karijere rijetko koji fan ima neko izgrađeno mišljenje. On se sam nakon poraza povukao iz javnosti, no čini se kako je to napravio da bi trenirao i pripremio se za to da u idućem nastupu ostavi bolji dojam. Jer sve se čini kako će tog nastupa biti.

Prvo se raspisalo po forumima, kasnije po društvenim mrežama, a onda su i neki portali prenijeli informaciju kako bi Saki trebao nastupiti 16. ožujka na Fight Nightu u Londonu. Tamo bi mu protivnik trebao biti Saparbek Safarov (8-2, 0-2 UFC). Riječ je o dagestanskom borcu, članu Eagles MMA tima obitelji Nurmagomedov. On je, poput Sakija, došao u UFC uz visoka očekivanja, no poražen je u oba dosadašnja nastupa u kavezu. Prvo ga je nokautirao Gian Villante, a onda i Tyson Pedro savladao Kimurom.

Safarov je još jedan borac koji preferira borbu na nogama, nikada nije došao do sudačke odluke, tj. zapravo su mu samo dvije borbe u karijeri dočekale kraj prve runde. Svakako je borac koji u ovom trenutku Sakiju odgovara, no i on bi mogao biti nepremostiva prepreka ukoliko Gokhan nije riješio neke od svojih najvećih rupa u MMA igri, a koje su se vidjele u njegova dva dosadašnja UFC nastupa.

Borba još uvijek nije službeno potvrđena od UFC-a, kao što se nije našla niti na jednom od elitnih MMA portala, no previše je raznih strana prenijelo ovu vijest, tako da vjerujemo kako je dovoljno relevantna da ju prenesemo te da će Saki uistinu svoj MMA put pokušati nastaviti preko ovog Dagestanca. I nakon poraza od Rountreea, ovdje neće imati opcije osim pobjede.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI