UFC skinuo Hunta i gurnuo Werduma, razlog je bizaran!

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.10.2017 10:12h Autor:

Mark Hunt i Fabricio Werdum

Fabricio Werdum jedva da se oznojio na UFC-u 216, a ispred njega je novi meč. UFC je u utorak objavio kako će bivši UFC prvak zamijeniti Marka Hunta u meču protiv Marcina Tybure, koji predvodi UFC Fight Night u Sydneyju, zakazan za 19. studeni.

Hunt je, prema UFC-u, maknut s popisa borbi radi medicinske predostrožnosti, koja se temelji na intervjuu koji je dao u rujnu dao za Players Voice. Naime, “Super Samoanac” je u njemu izjavio “da će vjerojatno umrijeti boreći se”.

“Nakon nedavnog članka, koji je pisan u prvom licu, a koji je objavio teškaš Mark Hunt, UFC je odlučio poduzeti mjere predostrožnosti te je skinuo Hunta s ranije najavljenog meča u Sydneyju, Australija”, stoji u izjavio UFC-a koja dodaje:

“Izjave koje se tiču zdravlja, a koje je rekao Hunt u tom članku, su prvi put na pažnju UFC-a donijele tu temu. Zdravlje naših sportaša i njihova sigurnost su nam od najveće važnosti i nikada ne bi gurnuli nekog borca u borbu, ako se žali na probleme sa zdravljem. Organizacija će od Hunta zahtjevati da se podvrgne dodatnim testovima i procjenama prije nego što se ikada ponovno natječe u UFC-u.”

Valja napomenuti da su Hunt i UFC u vrlo lošim odnosima još od UFC-a 200 kada se Hunt borio protiv Brocka Lesnara. Naime, ispostavilo se kako je UFC svjestan da će Lesnar pasti na doping testu, ne neovisno o tome su mu dopustili nastup te su izlobirali da ne mora prolaziti period od 6 mjeseci testiranja na doping prije pononog ulaska u Octagon.

Hunt je meč izgubio, a on je kasnije zbog pada na doping testu preinačen u No Contest. No, Novozelanđanin je tražio naknadu zbog ugrožavanja njegove sigurnosti, a dvije strane su sada na sudu gdje se parniče oko milijunske odštete. Stoga ovo povlačenje Hunta iz već dogovorenog meča možemo povezati upravo s tim slučajem.

Ne treba posebno naglašavati da “Super Samoanac” nije presretan ovom odlukom!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI