Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
"UFC si je s Reebok ugovorom pucao u nogu!!" | Fight Site

"UFC si je s Reebok ugovorom pucao u nogu!!"

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.01.2015 10:35h Autor:

UFC i Reebok

Srpanj će nam dati odgovor koliko će borci u UFC-u profitirati ili izgubiti od velikog sponzorskog ugovora koji je njihov poslodavac potpisao s mega kompanijom Reebok. Tada on, naime, stupa na snagu. Dana White je svima obećao bolje uvjete nego što su sada, no većina u to s pravom sumnja. Zašto? Borci više neće moći nositi svoje sponzore za sportsku opremu, nego će biti prisiljeni nositi Reebok. Iz UFC-a tvrde da će borci također dijeliti dio bogatog kolača koji bi trebao biti oko 7 milijuna eura u godinu dana.

Ipak, neki drugi će sigurno profitirati. Oni borci koji u ovom trenutku nastupaju za druge promocije. Recimo Bellator…

"Već sada sam profitirao od UFC-ove odluke. Svaka komponija želi sponzorirati borce koji nisu u UFC-u zbog nekoliko razloga. Prvi je ulazni porez koji moraju plaćati samo da bi dobili dozvolu sponzorirati borca u UFC-u. To je najveći problem za većinu boraca. U Bellatoru to ne postoji", poručio je aktualni Bellatorov prvak u pero kategoriji Patricio Freire.

I ugovor s Reebokom je dodatni impuls kompanijama da sponzoriraju borce izvan UFC-a.

"Ne razumijem kako će to funkcionirati. Naravno, sve se vrti oko novca, ali sam siguran da si je UFC pucao u nogu s ovim ugovorom. To je jako loše za sve borce koji nisu Ronda Rousey, Jon Jones ili Anderson Silva. Ugovor s Reebokom je zapravo dobar za sve MMA borce, osim za one koji su u UFC-u", zaključio je Freire.

S obzirom na reakcije UFC boraca, dojam je da većina ima ovakav stav. Borci koji imaju slabije ugovore s UFC-om su uglavnom "za kruh" zarađivali od raznih sponzora na svojim natjecateljskim hlačicama. Ako im oduzmete to, jasno je da dva godišnja honorara nisu niti približno dovoljna za profesionalnog sportaša u SAD-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI