Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
UFC se za sada izvukao: Obustavljena istraga zbog monopola | Fight Site

UFC se za sada izvukao: Obustavljena istraga zbog monopola

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.02.2012 09:04h Autor:

UFC logo

Američka federalna komisija za trgovinu odlučila je obustaviti istragu protiv Zuffe zbog mogućeg monopola.

Proteklih se mjeseci, naime, vodila tajna istraga koja je trebala utvrditi ima li UFC, odnosno Zuffa, monopol kada je u pitanju slobodna borba u SAD-u. Dakako, tako što je ne samo zabranjeno, nego i protuzakonito preko “Velike Bare” pa ne čudi blaga panika u čelništvu UFC-a koje je za ovu prigodu angažiralo najbolje moguće odvjetnike, odnosno odvjetničku tvrtku Axinn-Veltrop-Harkider iz New Yorka koja je specijalizirana upravo za ova pravna područja.

No, s obzirom da istraga trenutačno nije dala velikog ploda, Komisija je obavijestila Zuffu da “su se trenutačno izvukli”, no da to ne znači da monopola nije bilo.

“Istraga je trenutačno zatvorena. Ova radnja se ne treba tumačiti na način da nije postojalo kršenje američkih zakona, nego se ne želi prejudicirati nečija krivnja i na tome stvarati slučaj. Komisija zadržava pravo da u budućnosti ponovno pokrene istragu ukoliko za tako nešto postoji javni interes”, stoji u priopćenju koje potpisuje Donald Clark.

Ovo su odlične vijesti za Danu Whitea i društvo, no i upozorenje da su oči Ujaka Sama i dalje uperene u njih.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI