UFC se seli s FOX-a? Neuspješno završili prvi pregovori oko produljenja ugovora

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.10.2017 09:44h Autor:

UFC – Ultimate Fighting Championship

UFC je završio pregovore s američkom televizijskom kućom FOX oko produljenja njihovog ugovora koji ističe 2018. godine. S obzirom da su dvije strane 2011. potpisale tada mega ugovor vrijedan prema nekim procjenama 90 milijuna dolara godišnje, FOX ima prioritet prilikom novih pregovora s elitnom svjetskom MMA promocijom.

Američki mediji javljaju kako su dvije strane ovih dana završile te preliminarne pregovore bez dogovora, a da će se sada kompanija u vlasništvu WME-IMG grupacije okrenuti drugim TV kućama ne bi ili dobila izdašniju ponudu. U tom slučaju FOX ima pravo, prema još uvijek aktualnom ugovoru, nadvisiti tu ponudu.

No, problem bi mogao biti, prema mnogim analitičarima, velika razlika u očekivanjima, odnosno u cijeni. I dok je WME-IMG prilikom kupovine UFC-a računao upravo na velik povrat investicije upravo kroz novi ugovor vrijedan i do pola milijarde dolara (godišnje), FOX nije oduševljen onime što UFC pruža u 2017. godini i brojkama koje su mnogo niže od onih 2015. i 2016. kada je promociju vodila Zuffa (Braća Fertitta). Pretostavlja se da je FOX spreman platiti nešto više od 90 milijuna, no zasigurno ne pola milijarde koliko novi vlasnici iz WME-IMG-a očekuje od novog ugovora.

S obzirom na to, sasvim je moguće da će američki gledatelji u 2018. UFC gledati na nekoj drugoj televizijskoj kući. Još 2016. čelnici UFC-a su izjavili da su već tada mnoge druge televizije zainteresirane za “ovaj deal”. Jedna od njih je i Showtime televizija čiji je čelni čovjek Stephen Espinoza već javno obznanio kako bi njegova kuća “sigurno bila zainteresirana za prenošenje UFC-a”…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI