UFC se oglasio oko oduzimanja titule Jonu Jonesu

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.09.2017 09:30h Autor:

Dana White i Jon Jones

UFC ovaj put nije odlučio čekati rasplet dugačkog i kompliciranog pravnog procesa koji slijedi njihovom problematičnom šampionu Jonu Jonesu, nakon što je i “uzorak B” pokazao da je “Bones” zaista u sebi imao oralni steroid Turinabol prilikom meča protiv Daniela Cormiera na UFC-u 214. Oni si ovaj put, u situaciji u kojoj se kompanija nalazi posljednjih mjeseci, nisu mogli priuštiti.

Jonesu oduzet pojas: Daniel Cormier je ponovno UFC prvak u poluteškoj kategoriji!

Titula bi, naime, da su čekali do kraja procesa, bila “zarobljena” na neki duži period, a to bi značilo i neizvjesnu situaciju na vrhu njihove poluteške divizije. Pa su tako ovaj put požirili oduzeti Jonesu pojas i vratiti ga Danielu Cormieru. Kao da se meč na UFC-u 214 nikada nije niti dogodio. Mogućnost za to im je pružila Atletska Komisija Kalifornije koja je u srijedu ishod meča već preinačila u “No Contest”. Čim se to dogodilo, elitna promocija je imala osnove oduzeti Jonesu pojas, pa su to brže bolje i učinili.

Pritom su u javnost pustili priopćenje:

“UFC je u srijedu informiran da je rezultat meča između Jona Jonesa i Daniela Cormiera na UFC-u 214, koji se dogodio 29. srpnja, preinačen od strane Atletske Komisije Kalifornije. Prema odluci Jonesova pobjeda je preinačena u “no contest” zbog potencijalnog kršenja Andi-doping pravila, a na temelju uzorka koji je uzet u vrijeme natjecanja nakon vaganja Jonesa 28. srpnja.

Ovo je bio meč za titulu, a Cormier će ponovno postati UFC prvak u poluteškoj kategoriji.”

Meč Jonesa i Cormiera preinačen u “No Contest”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI