UFC Sageu Northcuttu dodijelio još jednu potencijalnu žrtvu

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.12.2017 00:11h Autor:

Sage Northcutt

Jedan od najtalentiranijih, ali i “najhypenijih” boraca svijeta, Sage Northcutt, ugovorio je novu UFC borbu, a za protivnika je dobio jednog od boraca s najlošijim skorom u promociji.

21-godišnji Northcutt (9-2, 4-2 UFC) nastupio je prošli mjesec, što mu je bio prvi nastup nakon skoro godinu dana. Pametnom taktikom, gdje se vidio veliki napredak u tom aspektu, došao je do pobjede sudačkom odlukom nad Michelom Quinonesom i time je došao do skora 4-0 unutar UFC-ove lake kategorije. U toj će kategoriji sada i ostati, nakon što je oba UFC poraza doživio kao velteraš.

Njegov idući nastup dogoditi će se na UFC Fight Nightu 126, koji se 18. veljače održava u Austinu, glavnom gradu savezne države Texas, što je savezna država iz koje dolazi Northcutt, tako da će biti na domaćem terenu. No, to mu neće biti jedino izlaženje UFC-a u susret, nego za protivnika ima borca za kojeg se fanovi pitaju kako je uopće ostao u promociji.

U pitanju je francuski borac Thiabauld Gouti (12-3, 1-3 UFC), koji je, uz Marcina Helda, jedini borac u modernom UFC-u koji je uspio ostati u promociji nakon što je poražen u svoja prva tri nastupa. Da bi stvari bile gore, Gouti je u UFC došao preko 22. sezone Ultimate Fightera, gdje je poražen odmah u kvalifikacijskoj borbi od Davida Teymura, a sva tri poraza u promociji doživio je prekidom. Vjerojatno niti sam ne zna kako je dobio četvrtu priliku, no nju je savršeno iskoristio te je u rujnu savladao Andrewa Holdbrooka nokautom u prvoj rundi. Novi ispit biti će mu Sage Northcutt.

Očito je kako UFC pažljivo bira protivnike za Northcutta, odnosno da su odlučili graditi mu karijeru, nakon što su se dva puta “opekli” odabirom borbi za njega. Zapravo su sami krivi za hype koji je oko njega nastao, jer su ga na velika vrata doveli kao 19-godišnjeg talenta, a Northcutt je osim toga odradio više nego impresivan debi. Tako je došlo do toga da je odjednom postao zvijezda, ali dogodio se i kontraefekt da je talentirani mladac također dobio veliki broj “hejtera”. Protiv toga se sada mora boriti, a s time bi mogao nastaviti upravo u Austinu, gdje može prezentirati dodatni napredak.

Sage Northcutt jednostavno je bio previše mlad i nije bio spreman za ono što mu je u početku namijenio UFC. No, u pitanju je veliki radnik i nema sumnje kako iz njega može izrasti jako dobar borac, samo treba strpljivo raditi i ići korak po korak. I čini se da tako sada razmišlja i njegov poslodavac.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI