UFC radi na borbi Weidmana i Costa za New York!

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.07.2018 09:48h Autor:

Paulo Costa i Chris Weidman

UFC sve ozbiljnije radi na ovogodišnjem “blockbuster” eventu u Madison Square Gardenu. Nakon što smo ovih dana saznali neke prve informacije o borbama koje će se tamo održati, nova informacija posebno je zanimljiva jer prema njoj se sprema duel između bivšeg prvaka i trenutno najvećeg potencijala srednje kategorije.

Ukratko, UFC namjerava na UFC 230 eventu upariti Chrisa Weidmana i Paula Costu, što je duel na koji uistinu rijetko tko može ostati ravnodušan. Velika je to prilika za bivšeg prvaka da prekine nevjerojatan niz mladog Brazilca, dok Costa ima priliku preko bivšeg prvaka doći na mjesto unutar Top 5, odakle je onda sve moguće, odnosno gdje borac postaje potencijalno samo jedan nastup udaljen od napada na titulu.

Weidman (14-3, 10-3 UFC) je u posljednje vrijeme ponovno imao problema s ozljedama te se nije borio od srpnja prošle godine, kada je savladao Kelvina Gasteluma, time prekinuvši niz od tri poraza. To što se od tada nije borilokoštalo ga je mjesta među potencijalnim izazivačima pa je tako Gastelum, unatoč porazu u toj borbi, u međuvremenu postao izazivač dok sve vodi k tome da će Weidman svoju vrijednost morati potvrditi u izuzetno teškom ispitu.

Jer ne znamo kako drugačija opisati ono što predstavlja 27-godišnjak iz Brazila. Costa (12-0, 4-0 UFC) ne impresionira samo svojim nevjerojatnim fizičkim izgledom i performansama, nego je u pitanju borac sjajne tehnike i taktičke pripremljenosti, što je posebno pokazao u svojoj posljednjoj borbi, kad je bio bolji od Uriaha Halla. Sve svoje pobjede do sada je ostvario prekidom, a rekao je da tako namjerava nastaviti sve dok ne podigne pojas UFC prvaka srednje kategorije.

Ova borba još nije potvrđena od strane UFC-a, no mediji su se raspisali na račun toga što je pronađeno na internet profilima oba borca, kao i preko izjava nekih članova njihovih timova. Iskreno se nadamo da je u pitanju točna informacija te će ova dvojica 3. studenom ući u kavez postavljen unutar Madison Square Gardena dvorane u New Yorku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI