UFC radi na borbi Lombarda i Kima u Kini

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.05.2014 14:14h Autor:

Dong Hyun Kim

Iako još ne postoji službena potvrda, najpoznatiji svjetski MMA novinar Ariel Helwani, objavio je kako je došao do informacija da se radi na finalizaciji borbe između Hectora Lombarda i Dong Hyun Kima, koja bi se trebala održati u kolovozu u kineskoj provinciji, Makau.

Iako se špekulira o organizaciji borbe između Hectora Lombarda i Matta Browna, Ariel Helwani je došao do informacije kako UFC radi na finalizaciji borbe između Hectora Lombarda i Dong Hyun Kima. Kako Helwani kaže, ta borba bi se trebala održati na drugom ovogodišnjem posjetu kineskoj provinciju Makau, a datum je 23. kolovoz, kad se održava i Fight Night u Oklahomi.

Ova borba itekako ima smisla, jer se radi o dva borca koja žele napasti sam vrh UFC-ove velter kategorije. Lombard (34-4-1, 3-2 u UFC-u) je ostvario dvije uvjerljive pobjede otkad se spustio u velter kategoriju, dok je Kim (19-2-1, 9-2 u UFC-u) još impresivniji. On je naslagao Paula Thiago, Siyara Bahadurzadu, Ericka Silvu i Johna Hathawaya, s tim da je posljednja dva borca atraktivno nokautirao.

Lombard je prije dva dana izjavio kako ga ne zanima borba protiv Matta Browna jer smatra kako njegov niz od sedam pobjeda nema nikakvo pokriće, budući da ga je ostvario na borcima od kojih niti jedan nije ni blizu UFC-ovog vrha. Kim, s druge strane, ima samo 2 poraza u 11 UFC-ovih borbi, od kojih je jedan došao nesretnom ozljedom, a osim gore navedenih boraca pobjeđivao je i Natea Diaza i T.J. Granta, a 2008. godine, na samom početku svoje UFC karijere, i Matta Browna.

Helwani vjeruje kako bi ovaj meč uskoro mogao biti potvrđen te također vjeruje kako bi, zbog velike Kimove popularnosti u Aziji, on mogao biti i glavna borba tog eventa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI