UFC radi incidenta u Dublinu maknuo McGregora s UFC-a 219, slijede mu teže konzekvence!

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.11.2017 09:53h Autor:

Screenshot

Conor McGregor se neće izvući tek s javnom osudom nakon što je prošlog petka izazvao nezapamćen inicident na dublinskom Bellatoru uskočivši u kavez i fizički se obračunavši sa sucem i službenikom promocije. UFC prvaka bi, prema svemu sudeći, trebale čekati i ozbiljnije konzekvence.

Naime, priredba u Irskoj je bila regulirana od strane Moheganske Komisije (Mohegan Tribe Department of Athletic Regulation), koju je angažirao Bellator, a čiji je glavni čovjek Mike Mazzulli gostovao u sinoćnjem izdanju popularne emisije The MMA Hour.

S obzirom da su su sve atletske komisije u SAD-u međusobno povezane, on je odmah nakon incidenta izvijestio čelnike nekih od njih o tome što se dogodilo. Među njima i onu “bitnu” u Nevadi. A razgovarao je i s ljudima iz UFC-a koji su mu potvrdili da je McGregor bio zakazan za nastup 30. prosinca u Las Vegasu, no da zbog ovog incidenta neće biti dio te priredbe.

“Gospodin McGregor nije veći od MMA-ja. Njega možda neće biti za pet godina, ali sport će biti tu. To je bitno shvatiti. Sigurnost boraca je najbitnija stvar na svijetu. Kontaktirali su me direktori iz UFC-a samo dva sata nakon što incidenta i u biti su mi rekli da je to što se dogodilo u njihovim očima potpuno neprihvatljivo te da će nešto poduzeti po tom pitanju”, otkriva Mazzulli i dodaje:

“Obavijestili su me da je bio na popisu borbi za 30. prosinac no da sada neće biti više na njemu. Tako da je UFC već nešto napravio radi ovoga.”

Upitan o tome što može njegova Komisija učiniti s obzirom da nema iste ovlasti kao komisije pojedinih saveznih država, Mazzulli odgovara kako trenutačno upravo o toj temi razgovara s odvjetnicima Komisije te će oni u konačnici predložiti neko rješenje. No, da je recimo McGregor bio licenciran za nastupe pod ingerencijom njegove Komisije, suspendirali bi ga na jako dug period.

“Ja razgovaram sa svojim odvjetnicima i vidjet ćemo što ćemo napraviti. Ne znam što će svaka komisija napraviti, ali mi dijelimo stavove o sigurnosti i pravilima. Nisam još siguran, ali UFC je bio vrlo razuman i u razgovoru su istaknuli da je sigurnost najbitnija. Poznajem gospodina Rathnera već 15 godina i mogu vam reći da nije bio presretan zbog ovoga. Nadam se da će nešto i poduzeti.”

“Pričao sam i s gospodinom Bennettom iz Komisije u Nevadi. Razgovarat ću duže s njim kada se vratim u SAD. Pričao sam i s gospođom na čelu Komisije u New Yorku. Svi su vidjeli što se dogodilo preko interneta. Da je McGregor licenciran u Moheganu i da je ovo napravio u nekoj drugoj komisiji, čak i drugoj zemlji, suspendirao bih ga i zatražio bih da dođe na saslušanje i objasni svoje akcije. Ovo što je napravio je potpuno neprihvatljivo. Ja sam čovjek koji se bavi pravilima, pravilima koje moramo slijediti. Ako ih ne slijediš, moraš biti kažnjen. Tu se ne radi samo o gospodinu McGregoru, nego o bilo kome drugome. Pravila su za sve ista”, objašnjava čelnik Komisije.

Mazzulli je u nekoliko navrata naglasio da je McGregorovo ponašanje nedopustivo jer se ponašao kao da je veći od sporta. Tim više jer je ugrozio regularnost meča i sigurnost boraca.

“McGregor je ugrozio sigurnost borca koji je bio u nokdaunu u tom trenutku, te je potencijalno utjecao na ishod borbe. Nismo na pravi način mogli uvesti liječnike kako bi pomogli borcu. U tom trenutku moja glavna intencija je bila maknuti gospodina McGregora iz kaveza. Da se možemo posvetiti detalju s vremenom u rundi. Na koncu je borba zaustavljena na 4:59 runde, sudac je prekinuo prije zvona”, tvrdio i zaključuje:

“Nikada mi nije drago kada se netko ponašao kao petogodišnjak i skače na kavez. Na koncu konca, bio je neprofesionalan, nije pokazao poštovanje i u mojim očima to što je napravio je neprihvatljivo u bilo kojoj situaciji. Kao profesionalac se tako ne ponašaš. On nije imao licencu da uđe u kavez, bio je samo fan.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI