UFC prvakinja žestoko kritizirala Mackenzie Dern: Dajte molim vas, nije imala trbušnjake! Što je to bilo?!

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.05.2018 17:30h Autor:

MacKenzie Dern

UFC prvakinja Rose Namajunas je poznata kao vrlo odmjerena u svojim izjavama; pogotovo kada su u pitanju njezine kolegice i kolege s kojima dijeli istu promociju. Pa je tako korektna čak i prema onim borkinjama, poput Joanne Jedrzejczyk, koje nisu bile korektne prema njoj.

No, ovaj put je ipak odlučila javno kritizirati UFC senzaciju Mackenzie Dern radi neprofesionalnosti i katastrofalnog pada na vagi uoči UFC-a 224. Podsjećamo, ova BJJ majstorica je pala vagu i to za pune 3.5 kilograma što ju je dovelo u poziciju da je gotovo svojom težinom promašila i višu kategoriju. To bi bilo nešto nezapamćeno u ženskom MMA-ju. Neovisno o tome, Amanda Cooper je prihvatila meč što ju je u konačnici koštalo poraza.

Namajunas vjeruje da je uzrok pada na službenoj vagi Mackenzie Dern čisti neprofesionalizam, a dio zasluga za udarac koji je srušio Cooper je pridodala i težini bivše BJJ svjetske prvakinje.

“Ta desna ruka koju je bacila, a koja je srušila Cooper, izgledala je kao da ju je bacila jako veeeelika djevojka, velike snage. To je bio težak, težak, udarac i bio je bačen od masivne djevojke. Ne želim reći da to nije bio njezin udarac, ili da taj udarac nije opasan i inače, ali možda bi bilo sve drugačije da je bila lakša i da se samo potrudila proći vagu”, smatra UFC prvakinja u slamka kategoriji.

U proteklih godinu dana UFC i atletske komisije su dopustile 6 mečeva u kojima je jedna borkinja ili borac promašio vagu. U svih 6 su slavili teži borci što je vrlo indikativno i ukazuje na veliki problem. Nije stvar tek u fizičkoj masi, borci koji nisu do kraja skidali kile su i mnogo svježiji od onih koji su prolazili do kraja kroz taj “pakao”. Kažu da su uvijek one posljednje kile najteže za skinuti, a upravo je to eksivirala Mackenzie Dern. Namajunas za to nema razumjevanja…

“Dajte molim vas, pa ta djevojka nije imala niti trbušnjake. Što je to?”, dodala je Namajunas.

Osim kilaže, UFC prvakinja smatra da je Dern izgledala jako dobro i da je pokazala napredak. U budućnosti bi se voljela i sama okršati protiv majstorice BJJ-a.

“Mislim da osim te kilaže, ostalo je bilo jako dobro. Uvijek želim testirati svoje kvalitete protiv nekoga tko posjeduje znanje BJJ-a poput nje. To bi bilo sjajno. Ali prije toga mora riješiti ta svoja sranja i urediti si život. Možda će meč protiv nje biti negdje u budućnosti…”, zaključuje Namajunas.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI