UFC prvak operirao rame, javio se iz bolnice (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.12.2017 10:56h Autor:

Screenshot

UFC-ov prvak u velter kategoriji Tyron Woodley se ipak podvrgnuo operaciji ramena koje ga muči već neko vrijeme. Da je kojim slučajem uspio dogovoriti meč na UFC-u 219 protiv Natea Diaza, Amerikanac bi prolongirao “odlazak pod nož” na neko vrijeme. No, ovako se odlučio odraditi operaciju i baciti se na rehabilitaciju kako bi što prije bio ponovno sposoban za puni pogon u 2018. godini.

O operativnom zahvatu, koji je, kako sam kaže, prošao jako dobro, je izvijestio u prilogu FOX Sportsa.

“Odradit ću ovu operaciju ramena koje treba ‘popravak’. Govorim sam sebi da ne želim pod nož već neko vrijeme, govorim si da ne želim operaciju. Ali u ovom trenutku nema meča na vidiku koji ima smisla da bih riskirao s ovakvom ozljedom. Tako da ću ipak napraviti operaciju koja neće biti toliko komplicirana. Kasnije će mi u rame ubrizgati krvnu plazmu i matične stanice. Sve će odraditi”, rekao je Woodley prije otprilike tjedan dana najavljujući operativni zahvat.

Problem kod ovakvih operativnih zahvata jest što rehabilitacija zna trajati prilično dugo. Ukoliko kirurzi ne odrade dobar posao, problemi se mogu nastaviti i nakon rehabilitacije, a agonija za takve sportaše se samo nastavi.

Ipak, prema prvoj reakciji Woodleyja nakon operativnog zahvata, sve je prošlo u najboljem redu.

“Operacija je završena. Svi vi kvazi-pobjednici u velter kategoriji koji sada gutate slinu i nadate se meču protiv mene, dobit ćete svoju šansu, ali možda to neće biti onako kako ste si to zamišljali. Nekada moraš paziti što želiš”, prijeti Woodley i dodaje:

“Operacija je prošla dobro i jako sam uzbuđen što sam to napokon odradio. Bio sam malo skeptičan, nisam bio za operativni zahvat jak dugo. Očistili su sve i ubrizgali su mi matične stanice. Bit ću natrag u punom pogonu jako brzo.”

Woodley se očito odlučio na najmoderniju moguću tehnologiju u medicini koju je nedavno za svoje ozlijeđeno koljeno koristio i naš proslavljeni Mirko Cro Cop Filipović. Terapija matičnim stanicama zntno ubrzava oporavak sportaša i smatra se najvećim dostignućem u rehabilitaciji upravo kod ovakvih ozljeda.

Za sada se ipak ne zna koliko bi dug mogao biti oporavak i kada bi ponovno Woodleyja mogli vidjeti u akciji. Analitičari procjenjuju ne ranije od polovice 2018. godine. Hoće li se UFC odlučiti na ustoličenje privremenog prvaka u slučaju dugotrajnog oporavka, za sada nije poznato.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI