UFC priprema Magomedsharipova protiv Stephensa za UFC 235

UFC 16.12.2018 14:35h Autor:

Zabit Magomedsharipov i Jeremy Stephens

Vrhunska borba perolake kategorije u pripremi je za UFC 235 event. Zabit Magomedsharipov trebao bi krenuti u lov na Top 5, a u tome će ga pokušati spriječiti Jeremy Stephens.

O ovoj borbi obavijestio je Ariel Helwani, koji je otkrio kako još ništa nije službeno potpisano, no da je iz više izvora dobio informaciju kako se stvari odvijaju u pravom smjeru te da bi ova borba trebala biti dogovorena za program koji se održava 2. ožujka u Las Vegasu.

Ukoliko se to dogovori te ne bude problema s otkazivanjem, Zabit Magomedsharipov (16-1, 4-0 UFC) bi napokon trebao imati rangiranog borca protiv sebe. Do sada je impresionirao u svoja četiri UFC nastupa, no realno je reći kako su svi protivnici bili daleko od ikakve šanse za plasirati se u Top 15 ranking. Sada bi napokon trebao imati pravi ispit u liku i djelu borca koji je Top 10 već dugi niz godina.

32-godišnji Jeremy Stephens (28-15, 15-14 UFC) dio je UFC-a već punih 11 godina te je do sada odradio 29 borbi. Posljednjih godina to su borbe iz samog vrha, gdje je Stephens već neko vrijeme na korak od napada na tron, no većinom padne na nekom od posljednjih ispita. To mu se dogodilo i u posljednjem nastupu, kada je nokaut porazom od Josea Alda prekinut njegov niz od tri pobjede. Trenutno se nalazi na šestom mjestu ljestvice kategorije, odnosno ponovno se udaljio od vrha te je sve više jasno kako će Stephens teško postati išta više od Top 5 gatekeepera.

Tu će ulogu “Lil’ Heathen” odraditi i protiv Magomedsharipova, kojeg bi UFC volio što prije vidjeti protiv boraca iz samog vrha, no za tako nešto mu treba pobjeda upravo u nekoj borbi kao što bi bila ova koja je pred ugovaranjem. Nema sumnje kako će biti i favorit, no Stephens je već više puta uspijevao zaustaviti velike nade ili borce od kojih je UFC očekivao skok prema vrhu. Tako da ga nikako ne treba otpisivati niti ovog puta. Magomedsharipov se trenutno nalazi na 14. mjestu ljestvice izazivača do 66 kilograma.

UFC 235 za sada još uvijek nema glavnu borbu, no na taj program su ugovorene borbe Robbiea Lawlera protiv Bena Askrena i Nicka Diaza protiv Jorgea Masvidala. Nema sumnje kako će prvi UFC-ov posjet Las Vegasu u 2019. godini donijeti i spektaklularan MMA program.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI