UFC prihvatio želju Ian McCalla i otpustio ga iz promocije

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.10.2017 18:27h Autor:

Ian Mccall

Popularni UFC-ov borac Ian McCall više nije član najbolje svjetske MMA promocije. Nakon što mu UFC nije prihvatio uvjete o povećanju honorara, McCall je zatražio prekid ugovora, što mu je promocija na kraju i osigurala.

McCall je borac koji u posljednje vrijeme uistinu nije imao sreće. Ovaj borac, koji je bio najbliži tome da savlada Demetriousa Johnsona u borbi muha kategorije, nije se borio od siječnja 2015. godine, kad je poražen od Johna Linekera. Do danas je dogovorio nekoliko UFC borbi, no niti jedna se nije održala. Nekada bi protivnik otkazao pred samo održavanje, ali nekoliko puta je i McCall imao zdravstvenih problema zbog skidanja kilograma za kategoriju.

S UFC-om je pregovarao oko novih borbi, no odlučio je kako mu se ne isplati riskirati svoje zdravlje uz honorar koji je imao do tada. U UFC-u je trenutno bio na ugovoru koji mu garantira 20.000 dolara za nastup i jednako toliko za eventualnu pobjedu.

“Slobodan sam borac. Ukoliko ću se boriti, to mora biti za 100.000 dolara. Naravno, prihvatio bih opciju s 50.000 i 50.000 za pobjedu, no ispod toga ne idem. S takvim uvjetima idem na tržište, pa ćemo vidjeti kako će to proći. Mnogi ne znaju da sam prošle godine tri puta završio u bolnici i ovakav način kao do sada mi više jednostavno nema smisla”, objasnio je Uncle Creepy kako je došlo do toga.

Tijekom svojih sedam godina u UFC-u, u koji je pristigao kao najpopularniji svjetski borac svoje kategorije, nastupio je samo šest puta. Ipak, nada se kako je još uvijek dovoljno popularan da dobar honorar može dobiti negdje drugdje.

“Ovo je poslovni potez. Čekati ću dok me netko ne zove, dok se ne pojave neki fanovi koji će nagovarati promociju da sam borac kojeg trebaju te da mi trebaju platiti koliko tražim. Ukoliko to ne mogu dobiti, vratiti ću se svome svakodnevnom normalnom poslu. Ovo je riskantan potez, no život je vrijedan rizika, to je moje mišljenje.”

Ukoliko se to ne dogodi, McCall će se vratiti svojim privatnim poslovima, kojih je jednostavno previše za nabrojati. Ukratko, McCall pokušati biti privatni poduzetnik, no do sad s time nije imao prevelikih uspjeha. Ipak, on od toga ne odustaje, kao što ne namjerava odustao od osiguranja boljih uvjeta za svoje eventualne iduće MMA nastupe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI