UFC pred dovođenjem Krona Graciea u svoje redove

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.11.2018 09:57h Autor:

Kron Gracie

Čini se kako je UFC povukao prve poteze po pitanju nove zanimljive akvizicije. U pitanju je Kron Gracie, trenutno vjerojatno najatraktivnije ime najpoznatije svjetske borilačke obitelji.

30-godišnji Kron, inače ADCC prvak 2013. godine, do sada je četiri puta nastupio u MMA borbi, upisavši četiri pobjede prekidom. Posljednja tri nastupa imao je u japanskom Rizinu, gdje svakako vrijedi spomenuti trijumf nad velikom zvijezdom i bivšim Pride vetaranom, Tatsuyom Kawajirijem, a svakako ne smijemo izostaviti niti pobjedu nad Hideom Tokorom.

Kako se posljednji Kronov nastup dogodio posljednjeg dana 2016. godine, mnogi su se pitali što se s njim događa i zašto ga Rizin od tada nije angažirao, budući da se do tada u godinu dana tri puta borio u njihovom ringu. Pravih odgovora nije bilo, a pitanja su se ponovno krenula postavljati kada se počeo slagati program za ovogodišnji Rizinov event na Silvestrovo. Kronovo se ime tamo nije našlo, a onda se pojavio UFC.

Kako javlja Brett Okamoto s ESPN-a, UFC radi na potpisivanju Krona Graciea te već imaju isplaniranu borbu za njega, koja bi se trebala održati 26. siječnja na UFC 233 eventu. O protivniku se ne zna ništa, dok bi kategorija vjerojatno trebala biti perolaka.

Ukoliko bi namlađi sin Ricksona Graciea potpisao za UFC, postao bi peti član te obitelji u Octagonu. Svi znamo kako je njegov stric Royce legenda s pobjedama na tri od prva četiri UFC turnira te da je zapravo ključna osoba za popularizaciju BJJ-a, odnosno za ono što je MMA postao danas. Osim njega, UFC borci bili su još Kronovi bratići Rolles, Renzo i Roger, ali svaki od njih upisao je po samo jedan nastup.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI