UFC pozvao sve borilačke promocije na rat protiv dopinga!

UFC 20.02.2015 15:51h Autor:

doping

Epidemija pada boraca na doping testovima u najjačoj svjetskoj MMA promocija nanijela je veliku štetu ovom sportu. Ugled koji se gradio godinama u samo je šest tjedana 2015. ozbiljno narušen.

Čelnici UFC-a održali su povodom posljednjih dopinških afera konferenciju za medije na kojoj su najavili žestoku borbu protiv dopinga i još žešće kazne za one koji će biti uhvaćeni.

"Imate dva ljudska bića koja se natječu u borilačkim sportovima. Ako jedan koristi nedozvoljena sredstva to postaje vrlo opasno. To mrzim. Mrzim sve u vezi toga. Ako se ne možete natjecati onakvi kavi jeste, na osnovu svojih prirodnih mogućnosti, onda ne pripadate ovdje.", izjavio je tom prilikom Dana White.

"Osjećam da smo uvijek bili lideri u ovoj industriji u borilačkim sportovima. Od zdravstvenog osiguranja za borce i svega što smo od početak radili. Želio bih vidjeti da i sve ostale promocije rade istu stvar. Ne samo mi.", rekao je Dana White i tako pozvao i ostale svjetske promocije u svim sportovima da se priključe borbi protiv dopinga.

Za The Daily Telegraph o svim ovim problemima govorio je i predsjednik Bellatora Scott Coker koji je ukazao na činjenicu da su velike afere nastale zbog imena boraca koji su pali na testovima i svi su pod okriljem UFC-a.

"Postoji toliko mnogo boraca koji su čisti i koji ne koriste nedozvoljena sredstva. Stalno govorimo o Jonesu, Silvi i Diazu, ali još je tisuće boraca u MMA sport. Mrzim što sve poistovjećuju. Moramo nešto poduzeti. Jedini je način da sve Sportske komisije kažu da će provoditi testove pod okriljem Svjetske antidopinške organizacije i da se svi oko toga slože. Ako svi to učine onda se nešto može postići. Ako to radi samo jedna promocija onda to neće funkcionirati. Ako mi to radimo, a UFC ne onda od toga neće biti ništa. No, ako će komisije to zahtijevati onda će to svi učiniti.", izjavio je Coker.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI