UFC povukao suspenziju Cung Leju!

UFC 22.10.2014 10:14h Autor:

Cung Le

Cung Le bio je još jedan u nizu boraca koji su pali na doping testu. Dogodilo se to nakon borbe s Michaelom Bispingom koja je održana 23. kolovoza u Makau, a koju je na kraju izgubio.

Cung Leju je pronađen višak hormon rasta, ali kad je čuo rezultate testiranja i nakon što je suspendiran na godinu dana izjavio je da je začuđen rezultatima

"Potpuno sam iznenađen rezultatima doping testa. UFC me izvijestio da sam prošao kontrolu prije i poslije borbe te većinu krvnih testova i da je jedina nenormalnost bila povećana razina HGH-a. Bio sam negativan na anabolike, stimulanse, diuretike i moja razina testosterona bila je u granicama odobrenih od Svjetske antidopinške agencije te Sportske komisije Nevade. Ukupno su provedena tri testa iz dva uzorka urina i uzorka krvi prije i poslije borbe. Zato mi je teško ove rezultate na hormon rasta prihvatiti kao točne. To je razlog zbog kojeg dovodim u pitanje cijelu proceduru testiranja.“, izjavio je tada ovaj borac.

Na kraju se ispostavilo da je komisija koja je bila zadužena za doping testiranje daleko od onog što traže standardi, a posebice oni koje traži Svjetska anti-doping agenciji WADA. Cung Leju je krv vađena odmah nakon borbe, a tada hormon rasta zna biti prirodno povećan.

Nove okolnosti i propusti tijekom procedure testiranja doveli su do odluke da UFC povuče jednogodišnju suspenziju koju je prvotno izrekao borcu. Po mišljenju najjače svjetske MMA promocije ovaj doping testa ne može pouzdano dokazati da je Cung Le koristio nedozvoljena sredstva.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI