UFC potvrdio: Nurmagomedovu je bio ponuđen Ferguson, no on je borbu odbio

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.09.2017 21:11h Autor:

Khabib, Dana i Tony

Iz UFC-a su odlučili odgovoriti na pitanje zašto se protiv Tonya Fergusona ne bori Khabib Nurmagomedov nego Kevin Lee te su objasnili kako je Dagestanac bio u planovima, no da je on ponuđene datume odbio.

Glavni matchmaker promocije, Sean Shelby, je nešto više o tome rekao u novoj epizodi UFC-ovog serijala “Watch List”, gdje je otkrio detalje oko dogovaranje borbe koju većina fanova želi vidjeti, no to ipak neće uspjeti ostvariti ove godine. Naime, UFC je imao namjeru i po četvrti puta pokušati dogovoriti ovu borbu, ali Nurmagomedov je izjavio kako jednostavno neće uspjeti biti spreman za borbu u studenom.

“Da razjasnimo ovu cijelu situaciju. Nurmagomedovu je bila ponuđena borba protiv Tonya na UFC 217 u Madison Square Gardenu, 4. studenog, a to je bilo u vrijeme kada smo pokušavali posložiti evente do kraja godine. No, dobio sam informaciju kako Khabib neće biti spreman boriti se minimalno do prosinca, tako da je Tony ostao bez plesnog partnera. Tonyu smo obećali borbu, pogledali smo imena i tu je bio Kevin Lee. Dovoljno je pogledati njegove rezultate u posljednje vrijeme i sve će biti jasno. Taj je momak trenutno najuzbudljivija stvar u cijeloj diviziji do 70 kilograma”, rekao je Shelby.

Prije ove godine, Ferguson i Nurmagomedov su svaki po jednom otkazivali njihovu dogovorenu borbu zbog ozljede, no to je uvijek bilo uz podosta vremena do same borbe. Ove je godine Nurmagomedov otkazao kada se nije pojavio na vaganju za njihovu UFC 209 borbu i to su mu fanovi izuzetno zamjerili. Osim toga, neporaženom Dagestancu se zamjera i što se vrlo rijetko bori, odnosno u posljednje tri i pol godine je nastupio samo dva puta, a čini se kako će mu do idućeg nastupa proći još neko vrijeme.

To je uistinu velika šteta, budući da se radi o nevjerojatno ubojitom i uvjerljivom borcu, čiji skor 24-0, uz 8-0 u UFC-u dovoljno govori sam za sebe. Dodatna je šteta što ipak nije mogao prihvatiti borbu protiv Fergusona, što podosta čudi, budući da je na društvenim mrežama već prije nekoliko tjedana objavio kako se vratio treningu. No, čini se kako su procijenili da će mu za prave pripreme ipak biti potrebno malo više vremena. Što je prava šteta, jer tu najviše gube fanovi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI