UFC potvrdio: Mirsadu Bektiću najteži ispit do sada na UFC-u 231!

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.10.2018 16:30h Autor:

Mirsad Bektić

UFC je u četvrtak potvrdio meč između Renata Moicana i Mirsada Bektića na UFC-u 231 koji se održava u Torontu početkom prosinca. Ovo je “match up” koji smo već najavili prije nekoliko dana, no do ovog trenutka nije bio potvrđen. Sada je elitna promocija to učinila preko svog službenog Twittera.

Moicano je u ovom trenutku četvrti, a Bektić deveti borac perolake kategorije u UFC-u.

Bektić (13-1, 6-1 UFC) je svoju posljednju borbu imao u lipnju, kada je savladao Ricarda Lamasa, što mu je svakako bio najveći trijumf u karijeri. Prije toga je godinu otvorio savladavši Godofreda Pepeya, čime je isprao gorak okus teškog poraza koji mu je prošle godine nanio Darren Elkins. Bektić je tu borbu dominirao pune dvije runde, da bi mu se u trećoj dogodio trenutak nepažnje, koji je rezultirao primanjem jakog udarca i preokretom cijele borbe. Ipak, najvažnije je kako je Mirsad iz te borbe izvukao lekciju te se vratio bolji nego prije. Na UFC rankingu perolake kategorije trenutno dijeli osmo mjesto s Joshem Emmettom, no ima tendenciju brzog napretka, posebno ukoliko dobije ovu borbu.

Moicano (12-1-1, 5-1 UFC) se nalazi na četvrtom mjestu poretka, a njegova je priča slična Bektiću. I on je bio sjajan kroz većinu svojih borbi, a jedini poraz doživio je velikim preokretom. Također je u pitanju prošla godine i njegova borba protiv Briana Ortege. Brazilac je tada čisto dobio prve dvije runde, da bi u trećoj napravio kiks koji je rezultirao Orteginom giljotinom, a njegovim tapkanjem. Tako se Ortega sada bori za titulu prvaka, dok Moicano treba čekati svoj red.

Iako nije potvrđeno od strane UFc-a, Moicano je zapravo zamjenski bobrac u meču “Holloway vs. Ortega”. Ukoliko netko od ova dva borca mora odustati, Brazilac je spreman uskočiti u meč za titulu!

Čitav raspored borbi UFC 231:

Max Holloway (c) vs. Brian Ortega
Valentina Shevchenko  vs. Joanna Jedrzejczyk
Jimi Manuwa    vs. Thiago Santos
Claudia Gadelha vs. Nina Ansaroff
Eryk Anders vs. Elias Theodorou

Uvodne borbe:

Olivier Aubin-Mercier vs. Gilbert Burns
Brad Katona vs. Matthew Lopez
Chad Laprise vs. Dhiego Lima
John Makdessi vs. Carlos Diego Ferreira
Hakeem Dawodu vs. Kyle Bochniak
Devin Clark vs. Aleksandar Rakić
Katlyn Chookagian vs. Jessica Eye
Renato Moicano vs. Mirsad Bektić

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI