UFC potvrdio: Ben Askren na UFC 233 debitira protiv Robbiea Lawlera

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.11.2018 11:59h Autor:

Ben Askren i Robbie Lawler

Službeno je potvrđena ranije najavljena spektakularna borba za UFC 233 event. Ben Askren tamo će službeno debitirati kao UFC borac, a s druge strane kaveza startati će jedna od najvećih zvijezda slobodne borbe, bivši prvak Robbie Lawler. 

Iako je od strane samog UFC-a dolazak Bena Askrena najavljen podosta tiho, odnosno novinari elitnih portala umjesto njih su odradili cijelu priču na jako dobar način, za njegovu prvu borbu nemaju namjeru izostaviti spektakl. Teško se moglo zamisliti bolje ime protiv kojeg će “Funky” debitirati u Octagonu nego što je to Robbie Lawler.

Lawler je nevjerojatno iskusan borac, velika globalna MMA zvijezda i bivši prvak koji je pružio neke od najboljih i najuzbudljivjih borbi posljednjih godina. Prva borba protiv Johnya Hendricksa, druga protiv Rorya MacDonalda i ona protiv Carlosa Condita pravi su MMA klasici, a pomalo nepravedno je u tom kontekstu zapostavljen rat koji je prošlog ljeta odradio protiv Donalda Cerronea. “Ruthless” je borac koji će se uvijek potući i to je nešto što pravi fanovi cijene više nego išta u ovom sportu. A isti su ga se zaželjeli, budući da će 2018. godina ostati bez njegovog nastupa.

Zato će on fenomenalno otvoriti 2019. godinu i to nastupom 26. siječnja u Anaheimu. U pitanju je UFC 233 event, gdje će gotovo sigurno biti u sunaslovnoj borbi programa koji predvode Henry Cejudo i TJ Dillashaw, u okršaju za titulu muha kategorije. Dolazak Bena Askrena u UFC godinama je bio želja svih koji žele saznati tko je najbolji velteraš svijeta i to se napokon dogodilo. Ali, da bi krenuo prema tome, Askren prvo mora slomiti jednog od najteže lomljivih boraca u povijesti ove igre.

Kada se zatvore vrata kaveza, Askrenovih savršenih 18-0 više neće značiti apsolutno ništa, nego će on gotovo doslovno krenuti od nule. Fanovi su uzbuđeni, mediji su uzbuđeni i nema sumnje kako će se 2019. u UFC-u otvoriti jednom od najintrigantnijih borbi u ovom trenutku. Ben Askren je došao i sada više nema nikakve sumnja da će se tu nešto promijeniti. Hoće li ovo biti novo razdoblje UFC-ove velter kategorije, saznati ćemo 26. siječnja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI