UFC potpisao dvoje tinejdžera nakon nove Contender Series epizode

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.07.2018 18:39h Autor:

Edmen Shahbazyan i Maycee Barber

Peta epizoda showa Dana White’s Tuesday Night Contender Series dala je tri nova člana, odnosno članice UFC-a. Jedan od njih je bantamaš Domingo Pilarte, no posebno pažnju ipak mora dobiti potpis dvoje 20-godišnjaka, donedavnih tinejdžera. To su Edmen Shahbazyan i Maycee Barber, a oboje u UFC dolaze s istom ambicijom, postati najmlađi prvak odnosno prvakinja u povijesti promocije.

Spomenuti Pilarte svoj je ugovor zaradio pobjedom prekidom u drugoj rundi, u vrlo zanimljivoj borbi protiv Vincea Moralesa. Bio je to žestok okršaj od samog početka, a već u prvoj rundi bilo je prilike za obojicu da završe borbu. Nakon tako uzbudljivije prve runde, bilo je jasno da bi pobjednik, ukoliko dođe do prekida u drugoj, mogao osigurati ugovor s UFC-om, a to se i dogodilo. Pilarte je sredinom runde slavio gušenjem, poslavši na spavanje svog protivnika koji se nije predavao.

Program je otvoren nastupom momka za kojeg je njegov trener Edmund Tarverdyan rekao kako će iz njegovog tima nakon Ronde Rousey doći još jedan prvak. 20-godišnji Edmen Shahbazyan je agresivni karate borac koji je svih šest dosadašnjih borbi upisao pobjedu nokautom u prvoj rundi. To je napravio i ovog puta, na Antonia Jonesa je nasrnuo od prve sekunde i ovaj je nakon samo 40 bio gotov, na podu, primajući udarce te sucu nije bilo druge nego da prekine borbu, a Dani Whiteu da ovom borcu da ugovor.

Ugovor je dobila i njegova vršnjakinja Maycee Barber, članica slamka kategorije, koja je u potpunosti dominirala nad Jamie Colleen, da bi je završila u trećoj rundi. Riječ je o djevojci koja je do sada oduševljavala u LFA promociji, a već svoj idući nastup imati će u UFC-u. Njen pro skor nakon ove borbe je 5-0, a profesionalna je tek godinu dana. Ima petero mlađih braće i sestara te su svi u borilačkom sportu.

Shahbazyan i Barbeer imaju istu ambiciju, postati najmlađi UFC prvak ili prvakinju u povijesti. To je trenutno Jon Jones, koji je pojas uzeo s 23 godine i 242 dana. Shahbazyanu, koji nastupa u srednoj kategoriji, je trenutno 20 godina i 240 dana, dok je Barbeer 20 godina i samo 61 dan. Ukoliko budu impresivni kao što su bili danas kada su osigurali mjesto u UFC-u, sve je moguće.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI