Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
UFC počeo otpuštati borce muha kategorije, gašenje divizije je blizu | Fight Site

UFC počeo otpuštati borce muha kategorije, gašenje divizije je blizu

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.11.2018 10:29h Autor:

Demetrious Johnson i Henry Cejudo

Čini se kako su glasine u UFC-ovoj namjeri gašenje muha kategorije točne, posebno ako ćemo vjerovati onome što je rekao od jučer bivši član promocije, borac Jose Torres.

Nakon što je Demetrious Johnson napustio promociju te nakon što je postalo jasno kako Henry Cejudo gleda prema bantam kategoriji i borbi protiv T.J.-a Dillashawa, sve je jasnije i to kako muha kategorija postaje UFC-ov problem. To je kategorija koja je do sada dala pregršt sjajnih borbi, veliki broj bonusa za borbu večeri otišao je članovima te divizije, no nitko osim zagriženih fanova pokazao preveliki interes prema diviziji. Sada kada je ona ostala bez svoje najveće zvijezde, jasno je da je jednostavno višak i da će UFC napraviti ono što u poslovnom smislu smatraju najboljim.

Do sada su u medijima postojale tek špekulacije o tome kako će to provesti. Spominjala se opcija prelaska boraca u bantam, ali također i ona da će diviziju držati aktivnom dok svi borci ne odrade ugovore. Ipak, čini se da je istina negdje između, odnosno da neće niti svi borci dobiti priliku prijeći u višu kategoriju. Takav se zaključak donosi ako ćemo gledati prema onome kako je prošao Jose Torres (8-1, 1-1 UFC), do jučer član promocije. Naime, on je dobio otkaz uz vrlo zanimljivo obrazloženje. Naime, rečeno mu je da se divizija gasi i da nemaju više mjesta za njega.

“Dali su mi otkaz uz obrazloženje kako gase diviziju. Ja sam im onda rekao da se ne vidim samo kao borac muha kategorije, nego da se želim boriti i u bantamu”, rekao je Torres, koji je držao Titan FC pojas u obje spomenute kategorije. Onda je nastavio iznositi detalje razgovora s ljudima iz promocije koji su ga obavijestili o otkazu. Dali su mu vrlo zanimljiv razlog zašto ga ne vide u bantamu: “Rekli su mi da mogu pobjeđivati, no pitali su se mogu li biti prvak. Onda su mi rekli da ne namjeravaju držati borce samo da bi se borili, nego da ih zanimaju samo oni koji imaju potencijal jednog se dana boriti za titulu prvaka. Onda su mi dodali da postoje druge prilike i promocije te su mi naveli primjer Demetriousa Johnsona kao dokaz toga.”

Talentirani Torres je prvi borac koji je izašao u javnost s informacijom o otkazu te prvi kojem je otvoreno rečeno kako se divizija u bližoj budućnosti gasi. Ukoliko im je politika kao što je navedeno, biti će zanimljivo vidjeti kojim će uopće borcima dati priliku za odlazak u bantam. Sudeći prema gore navedenom, ostali će se morati pronaći u nekoj drugoj promociji, najvjerojatnije onima smještenim u Aziji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI