UFC planira stadionski event u Melbourneu pred 50.000 gledatelja

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.12.2014 17:31h Autor:

Etihad Stadion u Melbourneu

UFC planira održati event na Etihad Stadionu u Melbourneu, krajem 2015. godine, i to pred 50.000 gledatelja. To im je omogućeno nakon što je, u australskoj pokrajini Victoria, ukinuta zabrana MMA evenata.

Pobjeda laburističke opcije na izborima u australskoj pokrajini Victoria, kojoj je Melbourne glavni grad, dovela je do ukidanja zabrane održavanja MMA evenata u tom gradu i pokrajini, a UFC je to jedva dočekao, budući da je upravo Victoria pokrajina iz koje dolazi najviše australskih MMA boraca te gdje već dulje vremena žele održati event.

Za sada su poznate informacije da UFC planira u Melbourneu održati svoj event UFC 193, koji bi se trebao održati 15. studenog iduće godine. Mjesto održava trebao bi biti Etihad Stadion, koji prima čak 50.000 gledatelja. Već se spominju neke od najvećih UFC-ovih zvijezda kao konkurenti za nastup, a nešto o tim velikim planovima rekao je Tom Wright, čelna UFC-ova osoba zadužena za Kanadu i Australiju:

"Imamo samo jednu priliku da ostavimo dobar prvi dojam. Sjećam se kad smo prvi put dolazili u Toronto, Lorenzo Fertita je rekao da će to biti naš 'Super Bowl'. Ista je situacija s Melbourneom, i to je razlog zašto će naš event u tom gradu sigurno biti predvođen jakom borbom, borbom za titulu prvaka. Ne može napraviti pravi veliki event ako ne donesemo i pojas."

Prvi UFC-ov stadionski event održati će se 24. siječnja, kad Tele2 stadion u Stockholmu zauzmu borci UFC on FOX 14 eventa. Taj stadion prima 30.000 ljudi i očekuje se spektakl, a sigurno će poslužiti i kao dobra priprema za ovaj, još 20.000 mjesta veći stadion.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI