Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
UFC-ovom borcu smanjena suspenzija: Pronašli anabolike i diuretike u njegovim suplementima | Fight Site

UFC-ovom borcu smanjena suspenzija: Pronašli anabolike i diuretike u njegovim suplementima

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.08.2017 11:36h Autor:

Ilustracija

UFC-ovom borcu u bantam kategoriji Guidu Cannettiju je smanjena suspenzija kojoj je bio podvrgnut zbog pada na doping testu koji se dogodio prošlog listopada te je slobodan nastupiti već idućeg mjeseca.

Gotovo godinu dana nakon što je USADA suspendirala Cannettija, anti-doping agencija je objavila da su odlučili smanjiti suspenziju jer je Cannetti koristio kontaminirani prehrambeni suplement, a nije namjerno uzimao nedopuštena sredstva.

Podsjećamo kako su Argentincu u tijelu našli nekoliko nedozvoljenih supstanci: ostarine, stanozolol, 16β-hydroxystanozolol, 4β-hydroxystanozolol, hydrochlorothiazid i chlorothiazid. Radi se o metabolitima anaboličkih steroida i diuretika koji su zabranjeni prema UFC-ovim anti-doping pravilima.

Bloodyelbow piše kako je Svjetska anti-dopinška agencija WADA, u dogovoru s USADA-om, testirala suplemente koje je Cannetti tvrdio da je koristio u trenutku kada je pao na doping testu. Testovi su pokazali prisutnost svih nedozvoljenih sredstava na koje je Argentinac bio pozitivan, a niti jedno od njih nije bilo navedeno u sastavu.

Prema važećim pravilima, sportašu se može smanjiti suspenzija u slučaju kontaminiranih suplemenata pa je to i učinjeno. Cannetti je tako suspendiran na samo 10 mjeseci u odnosu na prvobitne dvije godine. Kako je suspenzija započela 28. listopada, Argentinac se može vratiti u Octagon već 28. kolovoza što je za samo nekoliko dana.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI