Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
UFC-ovac iz Indije ne odustaje od turbana: “Neka ih i Reebok krene proizvoditi, svi ćemo imati koristi” | Fight Site

UFC-ovac iz Indije ne odustaje od turbana: “Neka ih i Reebok krene proizvoditi, svi ćemo imati koristi”

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.12.2017 11:13h Autor:

Arjan Bhullar

Prvi Indijac u UFC-u, Arjan Bhullar, se nakon uspješno odrađenog UFC debija požalio novinarima kako mu promocija nije dozvolila nošenje turbana prilikom izlaska u Octagon.

31-godišnji kanadsko-indijski borac (7-0, 1-0 UFC) je, naime, Sikh po vjeri i prakticira nošenje turbana. To je napravio i putem do borilišta u svojih prvih šest profesionalnih nastupa, no ne i u UFC debiju. Turban mu je zabranjen, uz objašnjenje kako bi time prekršio pravila ugovora s Reebokom, ekskluzivnim dobavljačem sportske opreme za UFC. Ipak, Bhullar ne odustaje te se odlučio okrenuti pravnim putevima preko kojih bi se izborio za svoja prava.

No, u posljednjem intervjuu za MMAFighting je ipak olabavio svoj pristup te umjesto pravne, najavljuje drugačiju borbu za  nošenje turbana. Želi nastupiti u Londonu gdje živi velika indijska zajednica, a kroz nošenje turbana planira popularizirati sport među svojim narodom.

“Stvarno bih volio doći u London za svoj sljedeći meč. Tamo živi ogromna indijska zajednica i vjerujem da bi to bio sjajan event za mene zbog toga. Moj menadžment je već kontaktirao UFC i pokušavaju s njima iskomunicirati i objasniti im koliko velika stvar bi to bila ukoliko ja nastupim u Londonu. Mislim da još uvijek ne shvaćaju koliku bi potporu imao”, objašnjava Bhullar koji je u prvom meču svladao Luisa Henriquea.

Umjesto najave pravne bitke za nošenje svog turbana, Bhullar sada objasniti svom poslodavcu da bi od takvog poteza svi imali korist. Pa i Reebok…

“Ako mi dopuste da izađem u turbanu, tako će mi omogućiti da se povežem s navijačkom zajednicom. To nije dobro za mene, to je dobro i za kompaniju. Rekli su mi da se to krši s Reebokovim pravilima, ali ja sam im odmah rekao…’pa neka Reebok krene izrađivati turbane’. Već smo sastali s ljudima iz UFC-a. Pokušavam ih educirati i objasniti im što je to turban”, otkriva UFC borac i dodaje:

“Iz komercijalnog kuta gledanja, tu nemate što razmišljati. Neka skoče na ovu priliku što prije ili će je propustiti.”

Bhullar je već dobio neke indikacije da će mu nošenje turbana biti dopušteno uoči sljedećeg meča.

“Rečeno nam je da se samo javimo prije kako bi nam i konačno mogli dati zeleno svjetlo. Pogledajte WWE i tamo ćete vidjeti Jindera Mahala kako nosi turban. To je nešto jedinstveno. Ako govorite o povezivanju publike sa sportašima, to je pravi način. Mislim da nitko još ne shvaća što ja zapravo donosim u ovu priču”, zaključuje indijski borac.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI