UFC-ova mezimica prihvatila šestomjesečnu suspenziju radi cannabisa

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.03.2018 08:54h Autor:

Cynthia Calvillo

UFC-ova mezimica Cynthia Calvillo neće jako dugo izbivati iz Octagona radi pada na USADA-inom testu, što je odlična vijest za njezine mnogobrojne fanove. Calvillo je, naime, prihvatila suspenziju USADA-e u trajanju od šest mjeseci.

Podsjećamo kako je 30-godišnjakinja u svom tijelu imala Carboxy-Tetrahydrocannabinol ili skraćeno THC tijekom testiranja u prosincu. Prevedeno, Calvillo je konzumirala cannabis što je prema pravilima USADA-e zabranjeno unatoč tome što je sam cannabis legaliziran u mnogim američkim državama.

Ukoliko Calvillo odradi dodatan edukacijski program koji joj USADA pripremi, kazna bi joj se mogla smanjiti na tri mjeseca što bi značilo da je spremna za nastup već 30. ožujka.

Naime, Calvillo je bila pozitivna na uzorku koji je prikupljen 30. prosinca prošle godine kada se na UFC-u 219 susrela s Carlom Esparzom. U tom je meču poražena jednoglasnom odlukom sudaca što joj je prvi poraz u sedam profesionalnih mečeva.

S obzirom da se dvoboj održao u Las Vegasu pod ingerencijom Atletske Komisije države Nevade, moguće je da joj to tijelo izrekne dodatnu kaznu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI