UFC-ova ljepotica se požalila da nema od čega živjeti jer je slabo plaćena

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.02.2019 16:13h Autor:

Rachael Ostovich

UFC-ova borkinja Rachael Ostovich nije zadovoljna novcem koji zarađuje boreći se za elitnu svjetsku MMA promociju. To i nije nešto novo jer velika većina boraca želi više novca, ali ova priča ima dodatak.

Naime, Ostovich je UFC-ov produkt “reality showa” The Ultimate Fighter, a borkinje i borci koji dobiju ugovor na temelju sudjelovanja u TUF-u prvih nekoliko mečeva moraju odraditi za minimalan honorar.

Još jedna borkinja koja je potekla iz TUF-a, Montana De La Rosa, je u intervjuu za MMAfighting ustvrdila da jedva preživljava od aktualnog honorara.

“Trenutačno sam 14. na rang ljestvici, ali ono što zapravo želim jest odraditi tih nekoliko mečeva iz ugovora za TUF. Tako bih prešla u razred plaća rangiranih borkinja, kao što to i treba biti”, stoji u citatu koji je MMAfighting objavio na svom Twitteru.

Nije trebalo proći dugo vremena da se Ostovich, koja je u sličnoj situaciji, nadoveže.

“Nikada nisam se ovime bavila radi novca, ali ugovor koji potiče iz TUF-a me čini žalosnom. Čak i kada izgubim borbu, voljela bih da se mogu pobrinuti za svoju obitelj i svoje klince do sljedećeg meča. Volio bih da moj honorar odražava koliko sam bila gledana, barem za moj posljednji meč”, napisala je popularna Havajka.

A u posljednjem meču, na prvom ikada ESPN+ eventu, Ostovich je poražena od također vrlo popularne UFC-ove ljepotice Paige VanZant. Havajka u ovom trenutku ima negativan profesionalni “score” od 4 pobjede i 5 poraza. Od kada je stigla u UFC ima 1-2, a za meč u elitnoj promociji zarađuje 20 tisuća dolara ukoliko pobijedi. Ukoliko izgubi, taj iznos je upola manji i iznosi 10 tisuća dolara. Od toga gotovo 40 posto odlazi na  poreze, a kada tome dodate dio koji plaća menadžeru i treneru, jasno je da joj ostane debelo ispod 5 tisuća dolara. S tim iznosom mora živjeti otprilike pola godine s obzirom da toliko često nastupa.

To je manje od 1000 dolara godišnje, a UFC borci ne smiju imati dodatne sponzore radi ugovora s Reebokom. Je li to dovoljno ili nije, procijenite sami…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI