Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
UFC-ov veliki sponzor upozorava: Nećemo tolerirati seksističke i homofobne izjave boraca | Fight Site

UFC-ov veliki sponzor upozorava: Nećemo tolerirati seksističke i homofobne izjave boraca

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.04.2012 08:30h Autor:

Bud Light i UFC

Tvrtka Anheuser-Busch, koja stoji iza nekih od najvećih UFC-ovih sponzora, kao što su tvornice piva Budweiser i Bud Light, je oštro upozorila američku promociju na izjave pojedinih UFC-ovih boraca koje su protumačili kao seksističke i homofobne. Čini se kako sponzorski odnosi za sada nisu ugroženi, no očito je da će čelnici američke promocije i po ovom pitanju trebati učiniti određene napore.

“Moramo vas obavijestiti kako su komentari nekih UFC boraca potpuno neprimjereni sportskom rječniku. Ako se incidenti nastave, morat ćemo reagirati”, stoji u poruci glasnogovorništva Anheuser-Buscha u kojoj se još navodi da se radilo o neprimjerenim porukama “etničkog, religijskog, seksualnog, homofobnog i sličnog sadržaja.”

UFC je u kratkom periodu također “sklepao” poprilično neuvjerljivo objašnjenje…

“S 425 boraca pod ugovorom, nažalost dogodili su se neki incidenti i neki neprimjereni komentari. Ne odobravamo takvo ponašanje, a takvi stavovi nikako ne odražavaju stav ili vrijednosti ove kompanije”, stoji u njemu.

Američka promocija i Anheuser-Busch su upravo prošle godine potpisali novi višegodišnji ugovor kojim brand Bud Light postaje glavni sponzor PPV prijenosa, a njihov logo ima centralnu poziciju u oktogonu. S obzirom na vrijednost ovog ugovora, za očekivati je da će UFC u budućnosti više pažnje posvetiti kontroliranju svojih boraca, no vjerojatno će i čelnik Dana White morati malo stati na kočnicu kada je u pitanju vlastiti rječnik.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI