Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
UFC-ov medicinski tim zabranio borcu skidanje kilograma i uklonio ga sa subotnjeg UFC eventa | Fight Site

UFC-ov medicinski tim zabranio borcu skidanje kilograma i uklonio ga sa subotnjeg UFC eventa

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.02.2018 18:08h Autor:

Gilbert Burns

Borba Gilberta Burnsa i Oliviera Aubin-Merciera, planirana za subotnji UFC on FOX 28 event, neće se održati nakon što je UFC-ova medicinska ekipa izvagala Burnsa te mu zabranila skidanje kilograma i nastup radi brige za njegovo zdravlje.

Ovakva odluka pravi je presedan, odnosno ovo je prvi puta da je nekom borcu zabranjen nastup jer mu je zabranjeno skidanje kilograma. Naime, Gilbert Burns (12-2, 5-2 UFC) je sinoć pristigao u Orlando, a odmah u hotelu mu je prišla UFC-ova medicinska ekipa te su ga odveli na kontrolno vaganje. Prema njegovoj težini u trenutku dolaska, oni su se nakon toga konzultirali s vodstvom UFC-a te su Burnsu zabranili nastup, uz obrazloženje kako je došao s prevelikom težinom te da ne mogu jamčiti njegovu sigurnost tijekom skidanja viška, koji bi do petka morao ukloniti da bi na dan vaganja ima 70.5 kilograma.

178 centimetara visoki Burns u UFC-ovoj lakoj kategoriji nastupa od svog drugog nastupa u promociji, odradivši prvu borbu kao velteraš. Do sada niti jednom nije pao vagu, niti je imao većih problema oko zadovoljavanja iste. Upravo zbog toga iznenađuje ovakav potez komisije, a nije poznato jesu li takvu proceduru odradili i s ostalim borcima. Na kraju svega je donešena odluka da neće dovoditi zamjenskog protivnika za Aubina-Merciera (10-2, 6-2 UFC) te da će se program održati s preostalih 12 borbi.

Što se tiče Burnsa, on je na Twitteru prvobitno objavio poruku s nekoliko tužnih emotikona, koju je obrisao, da bi nakon toga objavio onu u kojoj atletsku komisiju Floridu naziva sjebanom, čime se da zaključiti kako njih krivi za njegovo uklanjanje s programa. Ipak, UFC-ov službeni dokument naznačuje kako su u pitanju bili ljudi iz medicinskog tima koji radi za promocije, a ne za komisije. Vrlo brzo nakon objave, Burns je obrisao i taj upis.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI