UFC otvara sezonu u egzotičnom Singapuru: "Dnevni" event na FC-u! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.01.2014 10:10h Autor:

UFC FN 34

UFC 2014. godinu otvara u egzotičnom Singapuru. Marina Bay Sands dvorana će 4. siječnja s početkom u 15 sati po hrvatskom vremenu ugostiti UFC Fight Night 34 priredbu koju predvode Tarec Saffiedine i Hyun Gyu Lim. Izravan prijenos pogledajte na Fight Channel PPV-u.

Prvi put u Singapuru, prvi put da se jedna Fight Night priredba neće prenositi uživo na televiziji u SAD-u zbog problema s vremenskom razlikom. No, izazov osvajanja novih tržišta nagnao je najjaču svjetsku MMA promociju da se odvaži i na ovaj podvig. Prvotno je event trebao predvoditi zanimljiv par Saffiedine vs. Ellenberger, no kako je Amerikanac zbog ozljede odustao, Joe Silva se odlučio na Korejca Hyung Gyu Lima. Nema sumnje da je ovaj dvojac vjerojatno najanonimniji par koji je ikada predvodio jedan UFC event. Ipak, upravo takvi mečevi često znaju prevariti i polučiti vrhunski uspjeh i zanimljivu borbu.

Saffiedeine, inače Belgijac, je donedavni Strikeforceov prvak u velter kategoriji koji je titulu osvojio upravo na posljednjem povijesnom eventu te ugasle promocije u siječnju 2013. Tada je uvjerljivo svladao favoriziranog Natea Marquardta i preko noći postao MMA zvijezda. Lim, s druge strane, ima više UFC iskustva s obzirom na dva dosadašnja vrlo uvjerljiva nastupa. Praktički je na isti način (KO koljenom i udarcima) svladao Guimaraesa i Kraussa. Očito dovoljno da mu UFC da ovakvu šansu.

I u co-main eventu ćemo gledati debitante. I to čak njih dvojicu. Shooto, Pride i Dream veteran, Japanac Tatsuya Kawajiri je nakon nekoliko vrijednih pobjeda koje uključuju i skalpove Joachima Hansena i Michihire Omigawe, dobio šansu na najvećoj pozornici. O njegovom protivniku Sorianu se zna relativno malo, no njegov do sada savršeni score (8-0) upozorava da se radi o kvalitetnom borcu.

Na čitavom popisu borbi ima tek nekoliko poznatijih UFC imena poput Maxa Hollowaya, dok su svi ostali borci uglavnom egzotične azijske zvijezde koje je UFC angažirao kako bi privukao lokalnu publiku.

Sve u svemu, bit će zanimljivo vidjeti kako će se MMA elita snaći u dalekom Singapuru i koliki će uspjeh polučiti ovaj event. Izravni prijenos pogledajte u subotu, 4. siječnja s početkom u 15 sati.

UFC FN 34: Saffiedine vs. Lim

Tarec Saffiedine vs. Hyun Gyu Lim
Tatsuya Kawajiri vs. Sean Soriano
Kiichi Kunimoto vs. Luiz Dutra
Kyung Ho Kang vs. Shunichi Shimizu

Uvodne borbe:

Max Holloway vs. Will Chope
Katsunori Kikuno vs. Quinn Mulhern
Royston Wee vs. Dave Galera
Mairbek Taisumov vs. Tae Hyun Bang
Dustin Kimura vs. Jon Dolos Reyes
Leandro Issa vs. Russell Doane

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI