UFC Ottawa: Cerrone istukao Iaquintu i slavio nakon pet sjajnih rundi, vratio se Derek Brunson!

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.05.2019 09:52h Autor:

Cerrone vs. Iaquinta

Donald Cerrone nastavlja impresionirati. U svojoj drugoj borbi po povratku u laku kategoriju, Cowboy je odradio fantastičnu borbu u kojoj je savladao Ala Iaquintu sudačkom odlukom nakon pet rundi. Event je donio povratak pobjedama Dereka Brunsona, novi poraz Cuba Swansona od kojeg je bolji bio Shane Burgos, ali i još pregršt sjajnih borbi.

Glavna borba Fight Nighta u glavnom gradu Kanade oduševila je sve koji su je popratili. 25 minuta vrhunske borbe ponudili su Donald Cerrone i Al Iaquinta, ali pobjednik na kraju nije bio upitan. Donald Cerrone odradio je jednu od svojih najboljih i najzrelijih borbi te su samo nevjerojatno “srce” i “brada” Ala Iaquinte rezultirali time da borba nije završena prekidom. Ipak, nakon prve dvije runde nije se moglo pretpostaviti što će se dogoditi do kraja borbe. Potpuno izjednačen okršaj događao se u tih prvih deset minuta, gdje su obojica sjajno kombinirali i imali svojih trenutaka. No, snažni low kickovi Cerronea dali su pretpostaviti kako će “Ragin’ Al” do kraja borbe usporavati.

U trećoj rundi Kauboj počinje preuzimati inicijativu. U prvoj polovici runde postavlja tempo koji mu odgovara i sve više radi štetu, da bi u drugoj polovici krenuo ozbiljnije. Istekom četvrte minute prošao je lijevi kroše koji Iaquintu prvi put ozbiljno uzdrmava, a na samom kraju rundu točno na bradu prolazi kratki lijevi direkt koji Ala baca na leđa, no nije bilo dovoljno vremena za završiti borbu. Početkom četvrte runde Iaquinta je još jednom u problemima nakon što prolazi prednji udarac nogom, još jednom točno u bradu. Ponovno Iaquinta pada, ali i dokazuje zašto u karijeri nikad nije nokautiran. Vratio se na noge, ali više nije mogao pratiti tempo. Cerrone je u potpunosti osjećao borbu i u takvom stanju su ušli u posljednju rundu. Nju je Cerrone također kontrolirao, da bi u posljednjoj minuti pružio priliku Iaquinti kroz otvorene razmjene. U tom ‘brawlu’ je još jednom deblji kraj izvukao Iaquinta, završivši još jednom u nokdaunu, no nije bilo vremena za završiti borbu. Ipak, pobjeda Cerronea bila je čista, što su dokazale i sudačke kartice. Dva puta 49-45 i jednom 49-46 za “Tatu Cerronea”, koji je sad na 3-0 otkako je sin Dacson Danger ušao u njegov život. Nova motivacija čini da Cerrone izgleda nikad bolje.

Sunaslovna borba nije bila niti približno uzbudljiva kao glavna. Derek Brunson pametno je radio stand up protiv Eliasa Theodoroua i dolazio do rušenja kad je trebalo. Tako je osigurao sigurnu pobjedu odlukom, a da nije primio nikakvu značajnu štetu. Puno bolja borba bila je ona između Shanea Burgosa i Cuba Swansona. Prve dvije runde bile su izjednačene, uz inicijativu na strani Burgosa, dok je treća runda donijela Swansona kakav je trebao biti od početka. Čisto je Cub uzeo posljednju dionicu, no to mu nije bilo dovoljno. Suci su se podijelili tako da su dva smatrala da je Shane Burgos bio bolji i pobjeda odlazi njemu. Uvjerljiva izvedba prezentirana je od strane Meraba Dvalishvilija, koji je jednoglasnom odlukom savladao Brada Katonu. Pobjednik Ultimate Fightera nije imao svoj dan i  apsolutno ništa mu nije polazilo od ruke u ovoj borbi.

Najbrže na programu završila je borba između Walta Harrisa i Sergeya Spivaka. Amerikanac nije poželio dobrodošlicu moldavskom borcu na lijep način, nego ga je nokautirao nakon 52 sekunde. Tek je nešto više od pola minuta prošlo, kad je “Big Ticket” krenuo serijom udaraca na koju Spivak nije imao nikakav odgovor. Nekoliko njih prošlo je kroz gard, Moldvac završava na podu i Harris to brzo završava. Odličan i otvoreni stand up okršaj donio je pobjedu Andrewu Sanchezu protiv Marca-Andrea Barriaulta. Bila je to sigurno druga najbolja borba ove večeri, a prva i treće runda ovog “slugfesta” pripale su Sanchezu.

Macy Chiasson zatvorila je uvodni program pobjedom prekidom u drugoj rundi protiv vrlo hrabre Sarah Moras. Moras je bila najveći autsajder na programu, no iznenadila je napadom od prve sekunde i većinu prve runde provela je u kontroli. Ipak, Chiasson je u drugoj pokazala zbog čega ju se smatra najvećim potencijalom kategorije. Kad je završila u gornjoj poziciji, više nije bilo spada za Moras i uslijedio je prekid. Sjajan nastup donio je Vinceu Moralesu pobjedu nad Aiemannom Zahabijem, Nordine Taleb savladao je Kylea Prepoleca u sadržajem najslabijoj borbi večeri, dok je Matt Sayles završio Kylea Nelsona prekidom u trećoj rundi. Arjan Bhullar savladao je Juana Adamsa jednoglasnom odlukom nakon 15 minuta teškaškog okršaja, dok je Cole Smith program otvorio pobjedom sudačkom odlukom protiv Mitcha Gagnona.

UFC Fight Night 151 – Rezultati

Donald Cerrone def. Al Iaquinta – jednoglasna sudačka odluka
Derek Brunson def. Elias Theodorou – jednoglasna sudačka odluka
Shane Burgos def. Cub Swanson -podijeljena sudačka odluka
Merab Dvalishvili def. Brad Katona – jednoglasna sudačka odluka
Walt Harris def. Serghei Spivac – TKO (R1 0:50)
Andrew Sanchez def. Marc-André Barriault – jednoglasna sudačka odluka

Macy Chiasson def. Sarah Moras – TKO (R2 2:22)
Vince Morales def. Aiemann Zahabi – jednoglasna sudačka odluka
Nordine Taleb def. Kyle Prepolec- jednoglasna sudačka odluka
Matt Sayles def. Kyle Nelson – SUB (R3 3:16)
Arjan Bhullar def. Juan Adams – jednoglasna sudačka odluka
Cole Smith def. Mitch Gagnon – jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI